Den perfekte aldersforskjell

Svenske Elisabeth Schönbeck mener det er flere faktorer som taler for at den bør være minst tre år.

IDEELL ALDERSFORSKJELL MELLOM SØSKEN: Pedagogen Elisabeth Schönbeck mener man bør vente minst tre år. Foto: Colourbox
IDEELL ALDERSFORSKJELL MELLOM SØSKEN: Pedagogen Elisabeth Schönbeck mener man bør vente minst tre år. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elisabeth Schönbeck er småbarnspedagog og forfatter av boken «Lillesøster hopper i fallskjerm». I denne boken skriver hun om søskenrelasjoner og hvordan plasseringen i søskenrekken innvirker livene våre. 

Hun mener det bør være nærmere tre år mellom søsken, fordi barn ikke er ferdige med sin individuasjons- og separationsfase før de er ca. 3-4 år.

– Dette er tiden de trenger for å knytte seg til sine foreldre og bli trygge. Før den tid bør de egentlig ikke overlates til andre eller få søsken. Har de ikke bygd opp grunn-tryggheten før tre års alder, får de den aldri tilbake, mener hun.

Må få tid med foreldrene

Schönbeck er opptatt av at hvert enkelt barn skal få nok tid med foreldrene sine.

Hun er ikke tilhenger av foreldre som skaffer seg to barn tett og som setter førstefødte i barnehagen så tidlig som mulig.  

– Du kan jo sette deg inn i situasjonen selv; Om du kom hjem en ettermiddag og så sier mannen din at det skal flytte inn en ny person hos dere. Men siden du er så stor og flink, kan du få et rom langt borte og så skal den nye personen flytte inn hos ham. På dagene skal du holde deg borte så mye som mulig, men han sier at han elsker deg uansett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer