Grenseløst forelsket

- Den satt på første forsøk

Kristin håper Austin rekker til Norge før hun skal føde. Hvis ikke, vet hun hvem hun skal spørre.

GRENSELØST FORELSKET: Kristin måtte tenke ut en plan B i tilfelle Austin ikke kommer til Norge før hun skal føde. FOTO: Ida bergersen.
GRENSELØST FORELSKET: Kristin måtte tenke ut en plan B i tilfelle Austin ikke kommer til Norge før hun skal føde. FOTO: Ida bergersen. Vis mer
Publisert

Tidligere i år møtte KK Kristin Pedersen (35) og Austin Chukwdumebi (30), som er et av parene i «Grenseløst forelsket». Det synlig forelskede paret fortalte om hvordan de møttes, hvordan Austin har blitt tatt imot i Norge, og planene for fremtiden.

Denne uken var det duket for premierefest for fjerde sesong av TV-serien, og ved første øyekast ser man at mye har skjedd siden sist vi snakket med Kristin.

Hun stråler og er blid som ei sol, men likevel er blikkfanget kula på magen.

- Det går unna her, ja, smiler hun, og setter seg ned for å ta en prat om den hyggelige nyheten.

Var meningen

Termin er i midten av desember, og paret venter en liten gutt. Kristin forteller at hun ble gravid på det som måtte være første mulige forsøk. I et samfunn hvor man skal ta så mye hensyn til de som sliter med å få barn, er det nesten ikke lov å si høyt engang.

- Det var vel meningen, tenker jeg. Og det er veldig hyggelig – vi har jo ønsket å starte en familie sammen.

Både Kristin og Austin ble veldig glade, men de turte ikke å glede seg for mye tidlig i graviditeten, før de hadde vært på første sjekk hos lege.

Austin var i Norge frem til starten av juni. Da måtte han, motvillig, reise tilbake til Nigeria.

- Det var veldig tungt for han å reise igjen. Ekstra tungt denne gangen, selvfølgelig.

- Når kommer han tilbake til Norge?

- Det vet vi ikke ennå. Vi har søkt om familiegjenforening, så vi må bare vente. Jeg tenker at det er en plan med det meste, og det kommer til å gå bra – selv om han ikke får vært med på fødselen. Vi er jo troende begge to, og vi ber for at Guds vilje skal skje. Kjærlighet er tålmodig – det er det første ordet som beskriver kjærlighet.

Tross den frustrerende situasjonen, er Kristin positiv.

- Jeg skulle så gjerne hatt Austin her, og han skulle så gjerne vært med på fødselen. Men vi har akseptert situasjonen, og må bare gjøre det beste ut av det. Å grave seg ned, hjelper ingen.

Overrasket

Kristin forteller at foreldrene hennes ble ganske overrasket over graviditeten, da de nok har akseptert at det kanskje ikke blir noen barn på Kristin.

- De ble veldig rørt, og synes det er innmari koselig. De kjøper inn ting, og styrer og ordner. Det er en stor glede i hele familien.

- Har du alltid sett for deg å bli mamma?

- Helt ærlig, har jeg ikke tenkt så mye på det. Det har ikke vært et fokus. Mye på grunn av et tidligere forhold jeg var i, hvor jeg prøvde å bli gravid. Men det gikk ikke. Og så satt dette på første forsøk… jeg visste ikke om jeg kunne bli gravid, men det kan jeg tydeligvis, sier hun, ser på magen og ler litt.

- Det var nok en plan med det hele. Jeg tror det handler mye om mentaliteten rundt det. Jeg møtte den rette, og vi ønsket å starte en familie, og så stemte det bare. Jeg er veldig takknemlig for det.

En velsignelse

Kristin er litt redd for å være provoserende når hun får spørsmål om hvordan formen har vært, men det er ikke til å legge skjul på at hun har vært i uforskammet bra form. Litt kvalme og trøtthet i første trimester, men ellers trener hun, og går på jobb som vanlig.

- Livet bare ruller videre, og ingenting er bedre enn det. Det er den største velsignelsen man kan få. Jeg koser meg veldig – kroppen min liker nok å være gravid.

Det Kristin ser mest frem til nå, er å skape familien og fremtiden sammen med Austin.

- Det er ikke komplett før han er her. Jeg gleder meg til alt vi skal skape og bygge sammen. Alt er satt litt på vent frem til han kommer. Men ting løser seg alltid på den måten det er ment å løse seg på. Enten tjener man på det, eller så lærer man av det. Det vil komme noe godt ut av alt man opplever i livet.

POSITIV: Tross vanskelige omstendigheter, klarer Kristin å se positivt på det hele. Foto: Ida Bergersen
POSITIV: Tross vanskelige omstendigheter, klarer Kristin å se positivt på det hele. Foto: Ida Bergersen Vis mer

Tenkte å kjøre til fødestua selv

- Hvem skal være med deg på fødselen om ikke Austin er der?

- Jeg har tenkt på mamma, som er mitt første naturlige valg. Mamma og pappa er de som står meg nærmest. Men jeg tror ikke jeg har spurt dem. Kanskje jeg skal gjøre det, da, sier hun litt undrende.

- Men pappa har sagt han skal kjøre meg når jeg skal føde. Jeg er litt sta, og sa at jeg kunne kjøre selv, sier hun, og bryter ut i latter.

- Pappa var ikke enig i det.

Kristin ser veldig frem til fødselen, og gleder seg til å bli en erfaring rikere. Hun styrer unna skrekkhistoriene, og hører istedenfor på de som har gode fødselsopplevelser.

- Jeg tviler ikke på at det vil være vondt og vanskelig der og da, men jeg tror det kommer til å bli en kjempefin opplevelse likevel. Jeg bekymrer meg ikke så mye, men tenker at det kommer til å gå bra, smiler hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer