FORSKNINGEN HAR TALT: Hvem er mest ansvarsfull, og hvem kan betegnes som den morsomste i søskenflokken?  Foto: NTB/Scanpix
FORSKNINGEN HAR TALT: Hvem er mest ansvarsfull, og hvem kan betegnes som den morsomste i søskenflokken? Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Den yngste i søskenflokken er ofte den morsomste

Kjenner du deg selv eller dine barn igjen i disse trekkene?

Publisert
Sist oppdatert

Analyseinstituttet YouGov har gjort en undersøkelse på hvordan 1782 voksne vil bekrive seg selv i forhold til sine yngre eller eldre søsken. 

Der ble de spurt om hvorvidt de følte seg mer favoriserende av foreldrene, ansvarsfulle, morsomme, suksessrike, lette å omgås, familieorienterte eller avslappende i forhold til resten av søskenflokken. 

LES OGSÅ: Dette er den perfekte aldersforskjellen mellom søsken

Det var særlig forsket på hvem i flokken som følte seg mest ansvarsfull, og hvem som følte seg som den morsomste blant søsknene. 

Den eldste versus den yngste 

Hele 54& av de eldste søskene beskrev seg selv som den mest ansvarsfulle, mens det samme kun gjaldt 31% av de yngste. 

Til gjengjeld fortalte 46% av de yngste at de betraktet seg selv som den morsomme, mens kun 36% av de eldste har det samme synet på seg selv. 

LES OGSÅ: Slik forbereder du barnet på søsken

De eldste føler seg generelt sett også mer organisert, suksessfulle og familieorienterte, mens de yngste derimot føler seg mer avslappende, lette å omgås og favoriserende enn sine søsken. 

Undersøkelsen sier dessverre ingenting om hva som typisk karakteriserer den midterste i en søskenflokk. 

LES OGSÅ: Sjalu på den nye babyen? Det er helt normalt!

 

Artikkelen ble opprinnelig publisert hos Mama.dk, som sammen med Mammanett.no er eid av Aller Meida. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer