Skolebarn

Derfor bør du ikke kjøre poden på skolen

Kjører du barnet ditt til skolen? Da kan det hende du gjør deg en stor bjørnetjeneste.

SYKLE OG GÅ TIL SKOLEN: Den svenske studien viste at barn som går eller sykler til skolen gjør det bedre og er i bedre humør. FOTO: NTB Scanpix
SYKLE OG GÅ TIL SKOLEN: Den svenske studien viste at barn som går eller sykler til skolen gjør det bedre og er i bedre humør. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mens det i mange land er slik at foreldrene helst kjører barna sine til skolen, har vi i Norge lang tradisjon for at elever, selv de yngste, skal gå eller sykle til skolen.

Nå viser ny forskning at det å gå eller sykle til skolen ikke bare er bra for barna rent fysisk, det kan også påvirke hvor bra de gjør det på skolen.

I en studie utført av Jessica Westman ved universitetet i Karlstad ble 250 barn og unge i alderen 10-15 år spurt om hvordan de hadde det med en gang til kom til skolen. I tillegg måtte de ta en ordtest.

Ifølge Forskning.no viste det seg at barna som gikk og syklet både var i best humør og gjorde det best på testen, mens de som ble kjørt av foreldrene gjorde det dårligst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer