Derfor bør du velge ull til barna

Foto: Produsentene (se pris- og forhandlerinformasjon under).
Foto: Produsentene (se pris- og forhandlerinformasjon under). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

 

La de små holde på varmen i naturens eget high tec-materiale.

I motsetning til mange syntetiske materialer, som lett kan føles klamme på kroppen, er ull et naturmateriale som puster. Man blir raskt varm, men ikke overopphetet. Ull har luftlommer. Det gir både isolasjon og varme, selv om plagget skulle være fuktig, noe som er en stor fordel med barnehagebarn som leker ute hele året.

Ull absorberer og transporterer fuktighet og svette fra kroppen. Ull kan faktisk bære opptil en tredjedel av sin egen vekt i fuktighet, uten at det virker vått. For barna betyr dette i praksis at de kan gå med klær som er ganske våte, uten at de blir kalde. Gjør man det samme med syntetmaterialer eller plagg i bomull, vil man bli kald med en gang.

LES OGSÅ: Klær i barnehage - dette trenger barnet 

Ull kan brukes året rundt

Fordi det regulerer varmen kan du velge ull til barna sommer som vinter. Dette gjelder også naturmaterialet silke. Så om de små synes ren ull klør innerst mot huden, kan du forsøke å velge undertrøyer og strømpebukser i en blanding av silke og ull. Som følge av sine lange fibre er silke svært slitesterkt, og fordi det ikke har noen utstående, kløende tuster, vil det også klø mindre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer