Graviditet

Derfor bør gravide være forsiktig med kaffe

Slik kan det være skadelig for barnet.

MORGENKAFFE: Vi nordmenn er på verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking, men er du gravid bør du unngå å drikke for mye. Foto: (c) suedhang/cultura/Corbis/All Over Press
MORGENKAFFE: Vi nordmenn er på verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking, men er du gravid bør du unngå å drikke for mye. Foto: (c) suedhang/cultura/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn elsker kaffe. Faktisk viser undersøkelser at vi drikker fire kopper om dagen, som plasserer oss på verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking.

Det forskes mye på kaffe og hvilke effekter det har på vår kropp og helse, og heldigvis er det mye positivt som følger med kaffedrikking.

Studier viser blant annet at det kan redusere risikoen for Alzheimers, ha en positiv effekt på langtidshukommelsen, og motvirke depresjoner. Men dette er selvsagt forutsatt at du ikke drikker for mye av det.

Fire kopper kaffe om dagen er like under den anbefalte grensen for vanlige voksne mennesker. Men er du en gravid eller ammende kvinne er dette allerede mye mer kaffe enn du har godt av.

LES OGSÅ: Dette er den perfekte mengden kaffe

Lett å få i seg for mye

– Koffein i store mengder under graviditeten kan øke risikoen for spontanabort. Kaffe, te og cola og såkalte energidrikker inneholder koffein. Maksimal anbefalt mengde under graviditeten, og når man ammer er 100-200 mg daglig, sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Henriette Øien, til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer