Foreldre og alkohol

Derfor drikker fedre mer og oftere foran barna

- Man trenger ikke ta det glasset med vin hver gang helga kommer.

ULIKE HOLDNINGER: Flere menn enn kvinner synes ifølge en ny undersøkelse at det er greit å drikke litt alkohol foran barn. FOTO: NTB
ULIKE HOLDNINGER: Flere menn enn kvinner synes ifølge en ny undersøkelse at det er greit å drikke litt alkohol foran barn. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Er det greit med et glass vin til maten, eller bør foreldre alltid være avholds rundt barna?

En ny undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av alkovettorganisasjonen Av-og-til, avdekker at mor og far har ulike holdninger når det kommer til det å drikke alkohol foran barn.

Ifølge undersøkelsen drikker en av fire fedre alkohol ukentlig eller oftere sammen med barna om sommeren, mens en av syv mødre gjør det samme.

Det kommer også frem at fedre drikker mer. En av fire svarer at de har drukket minst tre glass alkohol sammen med barn i sommerferien, det samme har en av syv mødre.

Flere menn enn kvinner synes også at det er greit å drikke seg litt brisen med barn til stede, med noen forbehold som at det ikke blir for mye eller at det skjer for ofte.

Gjenspeiler forskjeller i drikkemønster

Ragnhild Kaski, generalsekretær i Av-og-til sier resultatene i undersøkelsen gjenspeiler holdninger og drikkemønsteret til menn og kvinner i samfunnet generelt.

– Menn drikker mer, oftere og har mer liberale holdninger. Så spiller nok kjønnsrollemønster i familier inn. Kanskje gjør det at kvinner går gravide at kvinner helt fra planleggingsfasen må ha et mye mer aktivt og bevisst forhold til alkoholforbruket sitt? Kanskje føler fremdeles mor på et større ansvar i familiesituasjoner for å være tilgjengelig for barna, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer