Få barn:

Derfor skal du være forsiktig med baby-spørsmålet

- Tradisjonelt har det vært et stuerent spørsmål, men for noen par kan det nok bli litt vel privat

FÅ BARN: For mange er baby-planer en helt naturlig ting å spørre om, men det er ikke alle det er like greit for. FOTO: NTB Scanpix
FÅ BARN: For mange er baby-planer en helt naturlig ting å spørre om, men det er ikke alle det er like greit for. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er du i et seriøst forhold har du helt sikkert fått spørsmålet om når dere har tenkt til å få barn? Eller om du er singel; om du ikke skal slå deg ned og stifte familie? Det er imidlertid ikke alltid det passer seg eller er ønskelig å svare på det - kanskje har dere ingen ønsker om å få barn, kanskje prøver dere uten foreløpig hell, eller kanskje vet dere at dere ikke kan få barn, og dette er det ikke alltid man er klar for å dele.

- Å ha en åpen dialog betyr ikke at du har rett til å «snoke» i andres privatliv – tvert imot, sier Kate Elin Søyland, samlivsterapeut og daglig leder i privatpraksisen Åpen Dialog i Sandnes.

- Tradisjonelt har det nok vært et stuerent spørsmål men som par nok kan kjenne kan bli litt vel privat, og har man ikke lyst på barn, ikke tenkt tanken en gang, eller kanskje strever med å få barn om man har vært sammen en stund, kan slike spørsmål føles ubehagelige og vanskelige å håndtere, sier hun videre.

Og særlig kan de være vanskelig når det er litt fjernere familiemedlemmer, perifere venner eller kolleger som spør. Tone Bråten er familieterapeut og har spesialisert seg på veiledning for par som er ufrivillig barnløse. Hun forteller at det ofte ikke er de aller nærmeste stiller disse spørsmålene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer