Derfor valgte Jorunn å operere

Etter å ha født to barn og gått ned hele 34 kg i vekt, valgte Jorunn Kristine Seldal å få utført bukplastikk.

Publisert
Sist oppdatert

For de fleste kvinner vil det ta tid før magen går tilbake til tilnærmet vanlig størrelse etter en graviditet. Dette er helt naturlig da magen under en graviditet blir utsatt for sterkt strekk. I tillegg blir magemusklene slappere og mange får et ekstra overskuddslager av fett.

Enkelte vil derimot oppleve at mageformen er endret for alltid, og at de ikke klarer å redusere magemålet til tross for trening og riktig kosthold, eller at man har fått et "heng" fra navle og ned som noen ganger kan være så stort at det dekker underlivet.

- Det er enorme variasjoner. Noen blir raskt helt som før, andre har kanskje fått mye strekkmerker og løshet i magen. Hvor raskt og hvor mye magen gjenvinner sin tidligere form, er det flere ting som påvirker, sier spesialist i plastisk kirurgi, Christian Busch, og nevner genetikk, hudelastitet og strekkmerker om mulige faktorer.

LES OGSÅ: Magen din etter fødselen  

Målbevisst trening 

Etter å ha født sin yngste sønn, innså tobarnsmor Jorunn Kristine Seldal at hun var blitt overvektig og at hun var i fysisk dårlig form. Motivert av ønsket om å leve lenge og ha mye energi til å kunne leke med barna, bestemte hun seg for å ha fullt fokus på trening og en sunn livsstil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer