Jørgine Massa Vasstrand:

- Det ble relativt heftig å få ham ut

Funkygine snakker ut om fødselen.

ÅPEN: Jørgine Massa Vasstrand deler åpenhjertig om hennes fjerne fødselsopplevelse. FOTO: Skjermdump Instagram
ÅPEN: Jørgine Massa Vasstrand deler åpenhjertig om hennes fjerne fødselsopplevelse. FOTO: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

Mandag denne uken kunne influenser Jørgine Massa Vasstrand (31), også kjent som «Funkygine», og ektemannen Morten Sundli (31) dele den hyggelige nyheten om at de hadde blitt foreldre igjen.

Influenseren har to barn fra et tidligere forhold, og nå to barn fra forholdet med Sundli.

Lille Indigo Iro kom til verden 8. januar, til tilsynelatende stor glede for både familien og fansen.

Nå, i et nytt innlegg på bloggen, åpner den populære influenseren seg om fødselsopplevelsen, som hun kaller «sin beste fødselsopplevelse».

«Jeg gråt og gråt»

Vasstrand har tidligere vært åpen om vanskelige graviditeter og fødsler. I innlegger kommer det frem at hun var relativt langt nede allerede på termindato.

«Jeg var bombesikker på at jeg kom til å trenge hjelp til å komme i gang denne gangen også, og jeg bare gråt og gråt. Helt irrasjonelt og med en total mangel på fornuft. Jeg vet, og selv om det er litt flaut, så trøster jeg meg med at sånn er det jo å være gravid. Hormoner på avveie liksom».

Vasstrand skulle i utgangspunktet bli satt i gang på dag fire over termin. Igangsettelsen ble imidlertid utsatt på grunn av stor pågang på Akershus universitetssykehus, noe som endte i at influenseren tok kontakt med Kongsvinger sykehus.

Her ble det vurdert at en igangsettelse var innafor, og en time senere var hun innlagt og klar for å ta vannet.

Takknemlig

Vasstrand hyller Kongsvinger sykehus, og forteller om ansatte som hadde god tid til å ta seg av hver enkelt fødende. Hun forteller også at ektemannen fikk være ved hennes side hele tiden, også på natten.

Det var likevel ikke en enkel oppgave å få ut ungen. Den lille gutten var en såkalt «stjernekikker».

«Han satt rett og slett litt fast og det ble relativt heftig å få ham ut. Han lå nemlig ikke i vanlig hodeleie. Jordmora forklarte at barn som ligger motsatt vei som han, kalles stjernekikkere. Altså med haken og ansiktet vendt opp mot stjernene», skriver hun.

Det kommer også tydelig frem at til tross for god planlegging, var det lite som gikk som planlagt.

«Med andre ord gikk ikke så mye etter planen. Det ble Kongsvinger i stedet for Ahus, igangsetting denne gangen også, Epidural og til slutt stjernekikkerfødsel. Men det er vel akkurat sånn det pleier å være for de fleste. At det ikke blir slik man har sett for seg, men jeg er likevel så takknemlig. For at jeg fikk oppleve en så fin fødsel og for at jeg fikk så mange rundt meg som bidro til at alt gikk så bra!»

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer