Fritidsaktiviteter

- Det er aldri greit å presse barn til å begynne på en fritidsaktivitet

Mange foreldre ønsker at barna skal gå på fritidsaktiviteter fordi de vil ha dem vekk fra skjermen og for at de ikke skal føle seg utenfor. Men hva gjør man om barnet selv ikke vil?

BARNS FRITIDSAKTIVITETER: Høsten er oppstart for mange av barnas fritidsaktiviteter, men ikke alle barn finner noe som passer dem. FOTO: NTB Scanpix
BARNS FRITIDSAKTIVITETER: Høsten er oppstart for mange av barnas fritidsaktiviteter, men ikke alle barn finner noe som passer dem. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Høsten er her og med den følger oppstart av barnas mange fritidsaktiviteter. Aktivitetstilbudene varierer, men selv med store valgmuligheter kan det for noen barn være vanskelig å finne noe som passer dem.

Merete Lund Fasting, førsteamanuensis i helse- og idrettsfag ved Universitetet i Agder, er opptatt av bevegelsesglede og motorisk kompetanse, og har blant annet skrevet doktorgrad om barns utelek.

Hun tipser om at mange kommuner og idrettslag tilbyr allidrett. Dette er et variert aktivitetstilbud preget av lek, hvor barn får prøve ulike idretter i flere miljøer.

– I dag har det blitt vanlig at man spesialiserer barna med idretter som håndball og fotball veldig tidlig. Dersom du er så heldig at du bor på et sted som tilbyr allidrett, vil jeg anbefale det. Allsidig lek og aktivitet er bra, spesielt de første årene, sier hun.

– Gjennom å være med på fritidsaktiviteter kan barna få bedre selvtillit fordi de får kjenne på hvordan det er å mestrer ting. Noen barn mestrer mye på skolen eller på musikkarenaen, mens andre er mer fysiske. Klarer man å finne en aktivitet hvor barna kan få kjenne på mestringsfølelsen kan dette være positivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer