Få Barn

- Det er noen kvaliteter som kan komme godt med

Her er tegnene på at han er den rette å få barn med.

ER HAN DEN RETTE Å FÅ BARN MED: Ifølge eksperten bør en fremtidig barnefar ha kvaliteter som omsorgsevne og empati.  Foto: Shutterstock / BlueSkyImage
ER HAN DEN RETTE Å FÅ BARN MED: Ifølge eksperten bør en fremtidig barnefar ha kvaliteter som omsorgsevne og empati. Foto: Shutterstock / BlueSkyImage Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Føler du deg klar for å stifte familie, men er usikker på om kjæresten din er den rette å få barn med? For hva slags kvaliteter bør du egentlig se etter i en god barnefar?

Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, forteller at det ikke finnes noen entydig fasit på dette. 

- Omsorgskompetanse, empati, tid og tålmodighet er gode kvaliteter. Det er også positivt hvis han kommuniserer godt og har evne til å sette andres behov foran sine egne. 

LES OGSÅ: Dette påvirker mannens sædkvalitet

Hvorvidt han har de rette kvalitetene eller ikke betyr imidlertid ikke alt, for vi er forskjellige og det å bli forelder vil også kunne «aktivere» flere av egenskapene som er viktige for at barnet skal få en trygg og god oppvekst. 

- Det å være en god forelder, er ikke noe man er – det er noe man blir. Det er en prosess, og for noen av verdens beste pappaer starter prosessen med at de ikke vil ha barn - de frykter for oppgaven og noen får også angstreaksjoner nå kjærester begynner å prate om slike «koselige ting», sier Søyland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer