Migrene hos barn

- Det er utrolig vondt for henne, men også for oss rundt. Man blir maktesløs

Ragnhild (13) hadde ukentlige anfall som førte til sterke smerter og oppkast.

BARN MED MIGRENE: Sterk hodepine og kvalme er bare to av symptomene på migrene. Bildet er et illustrasjonsfoto. Foto: NTB Scanpix
BARN MED MIGRENE: Sterk hodepine og kvalme er bare to av symptomene på migrene. Bildet er et illustrasjonsfoto. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Ragnhilds migreneanfall starter alltid om morgenen. Hun våkner med migrene og kan ha det så vondt at hun ikke greier å stå opp for å si ifra, forteller Randi Søsveen.

Datteren Ragnhild (13) har i flere år vært sterkt plaget av migrene, noe som begynte da hun bare var åtte år gammel. I perioder har hun hatt ukentlige anfall og det har gått mye ut over både skole og fritid.

I starten bestod anfallene av sterk hodepine og oppkast, men de senere år har det i hovedsak dreid seg om smertefull hodepine.

– Når hun får et anfall, får hun et stort behov for å sove. Hun kan gjerne sove 5-7 timer, og det gir ringvirkninger i form av at hun ikke er trøtt om kvelden og det blir vanskelig å sovne igjen. Det blir en ond sirkel, forteller Søsveen.

– Etter at smertene avtar og hun har sovet i mange timer, er hun ofte veldig plaget av svimmelhet og har lite matlyst.

Anfallene er svært smerefulle.

– Det er utrolig vondt for henne så klart, men også for oss rundt. Man blir maktesløs.

Har prøvd «alt» for å lindre hodepinen

Søsveen har opp igjennom årene lett etter mange forskjellige typer behandlingsmetoder for å hjelpe datteren med migrenen; alt fra manuellterapi til ulike typer medisiner har blitt forsøkt uten særlig virkning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer