Snakke Med Barn

- Det er viktig å snakke med barn som bekymrer seg for terror

Det har seg nemlig slik at fantasien alltid er verre enn virkeligheten, så de trenger å få realistisk informasjon.

TERROR: Barn kan bli redde når de ser bilder på nyhetene de ikke forstår. Da er det viktig å prate om det.  Foto: NTB Scanpix
TERROR: Barn kan bli redde når de ser bilder på nyhetene de ikke forstår. Da er det viktig å prate om det. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Barn får med seg det som skjer, de får med seg det som blir sagt på nyhetene og det som skjer i verden, og det er et veldig godt utgangspunkt for å ta en samtale rundt det, sier kommunikasjonssjef Line Hegna i Redd Barna.  

- Se på Supernytt sammen. Det er laget for barn og de er gode på formidling for barn. Da har dere et godt utgangspunkt, foreslår hun. 

Nyhetssendinger, bilder og gjentatte rapporteringer fra terrorhandlinger, spesielt der barn er blant de skadde, kan gjøre barn redde for at det samme skal skje dem. Derfor er det viktig at de blir lyttet til og at vi svarer på spørsmål om terror og ting som skjer i verden, men det er ikke nødvendig å prakke på dem informasjon de ikke ber om.  

- Er ikke barna så opptatt av det trenger du ikke å trenge på dem informasjon, men du kjenner jo ditt eget barn og det kan være lurt å være litt ekstra oppmerksom, sier Hegna. 

LES OGSÅ: Voksne mener det er skadelig å snakke med barn om overgrep

Bruk fakta

- Jeg tenker at det ikke har noen hensikt å forklare dette for barn som er så små at de ikke selv har fått med seg at noe skjer. De må være så store at de selv lurer på det, sier barnepsykolog Bettina Sunde i Psykologteamet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer