- Det er viktig at folk vet at barna ikke har kreft, at de er friske og at dette ikke er smittsomt

Søsknene Filipe og Olivia har begge hårsykdommen alopecia areata.

ALOPECIA AREATA: Filipe og Olivia har begge den mest omfattende graden av alopecia areata som gjør at man mister alt hår på kroppen. Foto: Privat
ALOPECIA AREATA: Filipe og Olivia har begge den mest omfattende graden av alopecia areata som gjør at man mister alt hår på kroppen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Da Olivia som fireåring fikk sin første hårløse flekk, reagerte mamma Anne Katrine med engstelse og sorg.

– Vi skjønte med en gang hva dette var, og angsten for å dusje, vaske og gre håret hennes var helt ubeskrivelig. Vi var så bekymret for hvor mye hår hun ville miste og orket nesten ikke å forholde oss til håret hennes, forteller hun.

Olivia (9) har i likhet med storebroren Filipe (12) den mest omfattende graden av alopecia areata, en sykdom som innebærer at alt håret på kroppen er borte.

Anne Katrine Fimreite Fortes forteller at de først fikk kjennskap til sykdommen da Filipe var liten. Han var bare 9-10 måneder gammel da han så smått begynte å miste hår, men det tok litt tid før hun og ektemannen Pedro forstod hva årsaken var.

– Vi trodde hele tiden at han bare mistet babyhåret sitt litt sent og vi tenkte egentlig ikke noe over det før nesten alt håret var borte. Vi oppsøkte en lege som beroliget oss med at sønnen vår kom til å få håret sitt tilbake. Men når han som 1,5 åring også mistet øyebryn og øyevipper, googlet vi så mye at vi mer eller mindre satte diagnosen selv, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer