- Det har vært noen knalltøffe år

Kristian fikk leukemi som treåring, nå vil familien hans ha deg med i kampen mot barnekreft.

ALVORLIG SYK:  Kristian fikk kreftsykdommen leukemi da han bare var tre år gammel og måtte gjennomgå en krevende behandling for å overleve. Foto: Privat
ALVORLIG SYK: Kristian fikk kreftsykdommen leukemi da han bare var tre år gammel og måtte gjennomgå en krevende behandling for å overleve. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristian var bare tre og et halvt år gammel da han ble alvorlig syk.

Mamma Aina Stensvold forteller at beskjeden om at Kristian hadde kreft, snudde familiens liv på hodet fra den ene dagen til den andre.

– Det skjedde et par uker før jul i 2009, mens jeg var høygravid med minstemann Markus. Da vi hentet Kristian etter overnattingsbesøk hos besteforeldrene, var han skikkelig dårlig med høy feber, sier hun.

LES OGSÅ: Sorgen over barna vi ikke fikk

Trodde det var svineinfluensa

Aina forteller at hun vanligvis ikke er av typen som tar ungene med til legen med en gang de viser tegn til sykdom, men siden hun allikevel skulle dit tok hun sønnen med seg.

Fastlegen som undersøkte ham så at han hadde noen kuler på halsen og antok det kunne skyldes en kraftig halsbetennelse. Kristian ble derfor satt på en penicillinkur, men noen dager senere var feberen fortsatt like høy.

Etter et nytt besøk hos legen ble familien sendt videre til det lokale sykehuset. – På grunn av at han hadde CRP på over 200, mistenkte de at han kunne ha svineinfluensa. Hele familien ble derfor satt på isolat mens vi ventet på svaret på prøvene som ble tatt, forteller Aina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer