Det har vært spesielt mange tilfeller av RS-virus i vinter

To måneder gamle Nicolai er en av mange babyer som har blitt innlagt på sykehus. Her er symptomene du bør være oppmerksom på!

RS-VIRUS HOS BABY: Nicolai (2 mnd) er en av mange babyer som har blitt innlagt på sykehus med RS-virusinfeksjon i vinter. Foto: Privat
RS-VIRUS HOS BABY: Nicolai (2 mnd) er en av mange babyer som har blitt innlagt på sykehus med RS-virusinfeksjon i vinter. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Denne sesongen har det vært veldig mange tilfeller av RS-virus. Det brakte løs i uken før jul, men det har kanskje begynt å roe seg litt nå, forteller Astrid Rojahn, overlege ved barnemedisinsk avdeling på Oslo Universitetssykehus.

Rojahn forteller at det er utfordring for avdelingen og personalet når det kommer så mange pasienter samtidig.

– Det er typisk for vintersesongen, men antall tilfeller av RS-virus svinger en del fra år til år. Ofte er det slik at når det har vært et år med et stort utbrudd, er det mindre året etter, sier hun.

De fleste som blir lagt inn på sykehus på grunn av RS-virus, er ifølge Rojahn bare noen få uker gamle.

– Barna kan være syke i varierende grad. Noen få trenger å ligge på intensivavdelingen og få respiratorbehandling, men de fleste blir friske igjen gjennom å få ekstra surstoff og ernæring fra sonde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer