Dødfødsel:

- Det vanskeligste er å leve hver dag uten henne

Hilde var høygravid og hadde to små gutter hjemme, da babyen i magen sluttet å sparke.

DØDFØDSEL: Hilde og Simen fikk to dager sammen med sin dødfødte datter. Plutselig hadde hjertet hennes stoppet. FOTO: Ida Bergersen
DØDFØDSEL: Hilde og Simen fikk to dager sammen med sin dødfødte datter. Plutselig hadde hjertet hennes stoppet. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Vi skal bare ned på graven en tur, kommer snart!» sier Hilde Ågesen (26), til sine to sønner, Jakob (3,5) og Iver (2,5). De er i full gang med middagsforberedelser sammen med pappa, Simen Hammer (29).

Ned en vei og gjennom en liten skog. Det tar bare fem minutter å gå til graven til Kine Sofie. Hun ble født 18. juni i år, og hun var helt perfekt. Men hjertet hadde sluttet å slå dagen i forveien.

Omtrent et halvt år tidligere oppdaget Hilde ved en ren tilfeldighet at hun var gravid. Det var tredje gang, og alle gangene hadde hun brukt prevensjon.

Hilde reagerte med å bli sint – hun hadde mer enn nok med å ta vare på sine to sønner. Men hun var i uke 13. Hun var allerede ferdig med de første 12 ukene, som hun hadde bekymret seg for i de to forrige svangerskapene. Nå måtte det jo gå bra.

Hilde ser på graven til datteren sin. Graven er dekorert med blomster og lys. Noen meter unna er oldeforeldrene til Kine Sofie gravlagt. Hilde hadde aldri sett for seg at neste begravelse, skulle være for sin egen datter.

– Jeg var høygravid, og i babyshower til venninnen min som hadde termin akkurat samme dato som meg. Plutselig fikk jeg en rar følelse i kroppen – det var akkurat som en kald, gufsete vind gikk igjennom hele meg. Det var kjempeekkelt, og jeg fikk en følelse av at noe var galt. Men jeg kunne jo fortsatt kjenne babyen inne i magen, så jeg prøvde å legge vekk bekymringene mine, forteller Hilde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer