Krybbedød:

- Det var julaften og jeg våknet uthvilt og forvirret. Jeg var ikke vant til å få sove hele natten uten å bli vekket

Miriam var kun 20 år gammel da hun mistet datteren i krybbedød.

KRYBBEDØD: Céline fikk bare leve i litt over én måned, før hun døde brått og uventet i krybbedød. Nå sitter moren igjen med alle spørsmålene. Foto: Privat
KRYBBEDØD: Céline fikk bare leve i litt over én måned, før hun døde brått og uventet i krybbedød. Nå sitter moren igjen med alle spørsmålene. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Miriam Raanes Labreche (28) var ung da hun oppdaget at hun var blitt gravid for første gang, og hadde ikke rukket å bli ferdig med frisørutdanningen. Likevel var hun overlykkelig da Céline kom til verden 19. november 2008. Datteren var prematur, født 1,5 måned før termin, men var sterk og frisk.

- Hun var den minste på avdelingen, kun 1810 gram og 40 cm, og vi kledde henne i dukkeklær i starten. Hun hadde mørke øyne og masse hår, og lignet veldig på meg. De ansatte på sykehuset var imponert over hvor frisk og livlig hun var, med tanke på at hun var så liten, mimrer Miriam.

LES OGSÅ: Mariell døde i krybbedød da hun var 1,5 år

På grunn av sin unge alder valgte Miriam å flytte hjem til sin mor i tiden etter fødselen. Det var moren som hørte datterens hyl om morgenen 24. desember 2008.

- Det var julaften, og jeg våknet litt over klokken åtte, uthvilt og forvirret. Med en 1 måned gammel baby var jeg ikke vant til å få sove hele natten uten å bli vekket. Jeg forsto med én gang at noe var galt, sier hun.

Datteren Céline lå livløs ved siden av henne i dobbeltsengen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer