Epilepsi:

- Det var som å klippe navlestrengen for andre gang

Melisa (23) fikk epilepsi som 13-åring. For moren Lieke som visste hvor mye datteren slet, var det ekstra vanskelig å se henne flytte ut.

EPILEPSI: Mor Lieke von Zwienen synes det var vanskelig da datteren Melisa som har epilepsi skulle flytte for seg selv. FOTO: Astrid Waller
EPILEPSI: Mor Lieke von Zwienen synes det var vanskelig da datteren Melisa som har epilepsi skulle flytte for seg selv. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Frem til hun var 13 år, var alt normalt ved Melisa Norstad Heggebergets barndom. Hun vokste opp i Trysil, med mor, far og to yngre brødre.

Da eldstedatteren ble tenåring, kom mistanken om at noe ikke stemte gradvis hos mor Lieke van Zwienen.

En dag da Melissa hadde på seg de samme klærne som hun hadde gått i de siste dagene, ba Lieke ba henne om å gå på rommet for å skifte til rene klær. Noen minutter senere, kom Melisa ned igjen, men hun hadde fortsatt på seg de møkkete klærne.

– Først trodde jeg bare at Melisa var vrang – det er jo ikke unormalt at tenåringer protesterer og ikke vil høre på foreldrene sine. Men da jeg hadde bedt henne om å skifte klær for fjerde gang, og hun kom ned med de samme, skitne klærne på, begynte jeg å få en mistanke om at det var noe galt.

Senere samme kveld ble mistanken forsterket. Det var påske, og familien spilte brettspill. Melisa prøvde å telle, men hun klarte ikke å telle riktig. Hun var fast bestemt på at hun gjorde det riktig, men de andre i familien, så at det var feil. Hun hadde aldri hatt slike problemer tidligere.

– Vi ble veldig bekymret, og kjørte til legesenteret. Heldigvis traff vi en nevrolog som tilfeldigvis var der i praksis, og han forsto at noe var galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer