Dette er årets julekalender på NRK 2012

JULEKONGEN: Serien er regissert av Thale Persen.
JULEKONGEN: Serien er regissert av Thale Persen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Julekongen» er et nyskrevet TV-drama om Kevin (9) som oppdager en tunnel som fører ham til en frodig skog full av ekte riddere.

1. desember er det tid for å åpne den første luken i adventskalenderen. Og dette gjelder ikke bare pakkekalendere og sjokoladekalendere rundt om i landet. Også på NRK er det 24 luker i form av episoder som barna kan telle ned til julaften med.

To verdener møtes 

I år er det et nyskrevet drama regissert av Thale Persen som får premiere på NRK Super. 

–  «Julekongen» er et moderne, magisk eventyr med to univers. En hovedkarakter er en gutt som heter Kevin. Han bor sammen med familien sin i Sølvskogen. Kevin har en hule i skogen, og en dag raser en vegg i hulen, og han oppdager en tunnel som fører over til en annen verden, en ridderdal. Siden Kevin har litt problemer i vår verden, begynner han å dra frem og tilbake. I Ridderdalen har de ikke feiret jul på ti år, og hvorfor det er slik får vi svar på i løpet av serien. Så er målet at det skal bli en fin jul i begge verdener, forteller regissør Persen til Mammanett.

Ingen nisser denne gangen 

Hun håper at «Julekongen» blir en serie hele familien kan følge med på.

– Jeg håper at alle kan sette seg ned og se på det sammen. Hovedmålgruppen er barn mellom fire og åtte år , og det er i alle fall for de minste fint å kunne følge serien sammen med en voksen. Jeg har selv en jente som akkurat har blitt seks år, og hun har vært «testseer» sammen med sin søster på ni, forteller hun.

– Hvordan stiller «Julekongen» seg i rekken av tradisjonelle julekalendere i NRK?

– Det er ingen nisser! Så slik sett ligger «Julekongen» nærmere «Jul i svingen» enn nisseseriene. Det er en ren dramaserie med masse handling og mange karakterer. Hovedpersonen er selv ni år, men har en lillesøster som går siste året i barnehagen. De fleste barna kan finne noe å relatere til, tror Persen, som selv har vokst opp med «Jul i skomakergata». 

– Det er på en måte «min» kalender, og det som er felles med «Julekongen» er at det er en nedtelling; Det skjer mange ting som helst skal ordnes opp i før det blir julaften. Samtidig skal det være en koselig ting man kan gjøre sammen og komme i julestemning av å se på; det er felles for alle julekalendere, sier Persen.

Det er Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad som har skrevet manuset til julekalenderen på oppdrag fra NRK. Samtidig med TV-serien lanseres også en bok basert på julekalenderen. 

Rollen som Kevin spilles av Vetle Qvenlid Werring. Skurken Snerk spilles av Kyrre Hellum. Andre skuespillere i serien er for eksempel Herborg Kråkevik, Gisken Arman, Jon Skolmen, Robert Stoltenberg og Paul-Ottar Haga.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer