Dette er de dyreste idrettene barna dine kan drive med

- Enkelte idretter har fått et så høyt kostnadsnivå at selv de med normal inntekt sliter med å henge med, sier ekspert. 

DYR BARNEIDRETT: Kostnadene kan variere veldig i forhold til hvor i landet du bor og hva idrettslaget velger å bruke penger på. Foto: NTB Scanpix
DYR BARNEIDRETT: Kostnadene kan variere veldig i forhold til hvor i landet du bor og hva idrettslaget velger å bruke penger på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange barn ønsker å delta i idrett og enkelte steder i Norge er tilbudet av aktiviteter stort. Men hvilke idretter gjør egentlig størst innhugg i foreldrenes lommebok?

Mads Andreassen er leder for aktivitetsutvikling hos Norges idrettsforbund.

Han sier det er vanskelig å fastsette hvilke idretter som er de dyreste, fordi det varierer veldig fra idrettslag til idrettslag.

– Generelt sett er det større forskjell mellom idrettslagene enn det er mellom idrettene. Både hvor idrettslaget holder til og hvilken kultur de har for å bruke penger, avgjør hva kostnaden blir for den enkelte, sier han.

Langrenn og alpint kan være dyre

Han sier imidlertid at idretter som krever mer utstyr enn andre, som regel gjør at det blir dyrere.

- Padling kan for eksempel bli veldig dyrt dersom man velger å kjøpe egen kajakk, men de aller fleste klubbene har utlånsutstyr. Andre idretter som krever mye utstyr er alpint og langrenn. I alpint må man ofte tillegg til utstyret betale for heiskort i kommersielle anlegg og det innebærer ofte en del reising.

– Langrenn kan bli veldig dyrt når laget skal på skisamling til en bre i Norge eller til utlandet og bor på hotell. Smøring kan være billig men også ekstremt dyrt for dem som ønsker å legge penger i det, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer