Dette er de vanligste trampolineskadene

Og denne aldersgruppen er mest utsatt ...

HØYSESONG FOR TRAMPOLINESKADER: Å hoppe på trampoline er både kjempegøy og godt for barnas fysiske utvikling, men det kan være lurt å ta enkelte forhåndsregler. Foto: NTB scanpix
HØYSESONG FOR TRAMPOLINESKADER: Å hoppe på trampoline er både kjempegøy og godt for barnas fysiske utvikling, men det kan være lurt å ta enkelte forhåndsregler. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Majoriteten av trampolineskadene vi får melding om er tannskader. De oppstår som oftest ved at barn hopper i hverandre og får kneet eller albuen til et annet barn i munnen, forteller Anthon Andreassen, kommunikasjonssjef i Storebrand.

For et par år siden skjerpet norske myndigheter sikkerhetskravene til trampoliner. Mens trampoliner til hjemmebruk tidligere ble klassifisert som sportsutstyr, blir de nå ansett som leketøy. Dette betyr at forretningene er påbudt å selge mellomstore og store trampoliner med sikkerhetsnett og kantbeskyttelse.

LES OGSÅ: Forbrukerrådet advarer mot leker: Fremmede kan avlytte barnet ditt

Risikofaktor når barn av ulik vekt hopper sammen

Selv om dette er viktige og gode forebyggende tiltak, oppfordrer Andreassen foreldre til å fortsatt følge godt med når barna hopper på trampolinen. Spesielt dersom barn med ulik vekt hopper sammen.

– Det øker sjansen for ulykker. De minste og letteste barna har dessuten mindre kontroll over egen kropp og kan lett skade seg når det er flere sammen. Vi anbefaler også folk å være forsiktig med å ha baller eller andre leker på trampolinen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer