Barneoppdragelse:

Dette er det viktigste du kan gjøre for barnet ditt

– Det er mye vanskeligere å være forelder til et større barn enn til et lite barn. Vi må derfor lære oss å være foreldre gang på gang i løpet av en oppveksten.

BARNEOPPDRAGELSE: Hva er egentlig det viktigste du som forelder kan gjøre i løpet av en barndom? FOTO: NTB Scanpix
BARNEOPPDRAGELSE: Hva er egentlig det viktigste du som forelder kan gjøre i løpet av en barndom? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du noen gang tenkt over hva som egentlig er den viktigste oppgaven din som forelder?

Å sørge for at barnet ditt får dekket sine grunnleggende behov for mat, drikke og sikkerhet er innlysende, men mange foreldre vil nok også svare at det er viktig for dem at barnet blir lykkelig og at det vil klare seg godt i livet.

For å hjelpe barnet med dette er det ifølge psykolog og familieterapeut Hedvig Montgomery helt essensielt at du skaper et nært bånd til barnet ditt.

Dette båndet vil fungere som en slags grunnmur i barnets liv og gi barnet en god selvfølelse og trygghet.

– Å ta vare på kontakten med barnet er like verdifullt i alle aldre, selv om det i enkelte perioder kan være vanskeligere enn i andre. Vi må jobbe med kontakten gjennom hele barndommen og det er ikke kjørt om du kommer på riktig spor litt senere enn andre. Heldigvis har du cirka 20 år på deg, smiler hun.

– I noen stadier kan kanskje båndet oppleves som en tynn tråd og da må vi jobbe litt ekstra for å ta vare på den tynne tråden. Det kan for eksempel oppleves som ganske sårt om barnet i en alder kun vil snakke med den ene forelderen, men det er bedre enn ingenting og vi må være takknemlig for at båndet fortsatt finnes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer