Babynavn

Dette fenomenet har ført til at mange ikke ønsker å avsløre babynavnet sitt

– De føler nok at andre bryter seg inn på deres private område, forteller navneforsker.

BABY NAVN: Mange foreldre blir oppslukt i navnvalget, andre bryr seg ikke like mye. Det kan føre til konflikter. FOTO: NTB
BABY NAVN: Mange foreldre blir oppslukt i navnvalget, andre bryr seg ikke like mye. Det kan føre til konflikter. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Navn betyr mye for mange vordende foreldre. Prosessen med å velge ut det perfekte navnet som føles riktig kan være vanskelig, for ikke å snakke om utfordringen det kan være å bli enige om babyens navn foreldrene seg imellom.

Mange planlegger babynavn i god tid før babyen blir født, kanskje også til og med før de i det hele tatt har fått positiv graviditetstest.

En trend som vokser frem er å ikke røpe navnet før babyen kommer til verden. Det for å unngå at venner og kjente stjeler navnet foran øynene på deg. Men hvorfor er det så farlig, egentlig?

Kan bruke mye tid på avgjørelsen

Det er en krevende prosess for mange å komme frem til det riktige navnet. Vi har snakket med navneforsker ved Universitetet i Bergen, Ivar Utne, om hvorfor valg av navn kan være utfordrende for mange foreldre.

– De vil ha navn som passer for dem, for familien. Det kan være mange grunner til at de mener det passer fint for dem, sier han.

– Og de har grublet mye for å finne et navn som passer. Ofte har de brukt mye tid på å finne noe spesielt som de føler er sitt, og ikke hvem som helst andres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer