Barn skilsmisse

Dette gjør foreldre oftest feil ved samlivsbrudd

Barneadvokat Trude Trønnes Eidsvold har sett det meste innen dårlige skilsmisser, nå har hun gitt ut håndbok til barn med skilte foreldre.

SKILSMISSE: Hvordan barn reagerer på samlivsbrudd varier, men som forelder kan du gjøre mye for at det skal bli mindre smertefullt for barna. FOTO: NTB Scanpix
SKILSMISSE: Hvordan barn reagerer på samlivsbrudd varier, men som forelder kan du gjøre mye for at det skal bli mindre smertefullt for barna. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

– Det barn i skilte familier er aller mest opptatt av, er at foreldrene skal klare å samarbeide, sier barneadvokat Trude Trønnes Eidsvold.

Sammen med antropolog og kreativ skribent Rosa von Krogh er hun aktuell med boken «Skilsmissehelter», en håndbok til barn som har skilte foreldre.

Her får vi fra barns perspektiv se ulike problemstillinger og situasjoner mange nok vil kjenne seg igjen i. Boken tar opp temaer som hvordan det er å mislike mammas nye kjæreste, og hvordan barn kan oppleve at foreldrene ikke lenger tåler hverandre.

Fortellingene er bygget på sanne historier og er hentet fra familier med ulik sosioøkonomisk, familiær, etnisk og kulturell bakgrunn.

Boken inneholder også ekspertråd fra en helsesykepleier, en psykolog og forfatter Trude Trønnes Eidsvold selv.

Livskrise også for barna

Eidsvold har mange års erfaring som barneadvokat, hvor hun har fått se utallige eksempler på de mest negative sidene av en skilsmisse.

Idéen til boken kom imidlertid for syv år siden, da hun selv stod midt i et samlivsbrudd.

– Vi hadde tre barn som var helt prisgitt hvordan vi voksne rundt dem håndterte situasjonen. Noe av det som overrasket meg, var at det ikke fantes et klart system som ivaretok barn med skilte foreldre. Et brudd er jo en livskrise for de voksne, men også for barna, selv i tilfeller som vårt hvor det er foreldre som samarbeider og vil det beste, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer