Dette kan du gjøre hvis barnet ditt hele tiden avbryter

Barnet vil raskt lære seg å vente på tur, forteller eksperten.

LÆRER RASKT: Med disse enkle trinnene, forteller eksperten at barnet raskt vil lære seg å vente på tur.  Foto: NTB/Scanpix
LÆRER RASKT: Med disse enkle trinnene, forteller eksperten at barnet raskt vil lære seg å vente på tur. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste foreldre kjenner til problematikken; du er opptatt i en samtale med en annen voksen, men barnet ditt har ikke tenkt til å vente til dere er ferdig. I stedet kjenner du rykk og napp i både armer og ben, samtidig som den inntrengende "mammaaaa, mammaaaa, mammaaaa" treffer ørene dine. 

LES OGSÅ: Barneoppdragelse: 10 vanlige utfordringer

3 enkle trinn

Ifølge dagens.dk har den amerikanske eksperten i barneadferd, Kirsten Berger, en svært enkel oppskrift på hvordan du kan unngå at barnet ditt hele tiden avbryter deg. 

1. Når barnet river og sliter i deg, som barn typisk nok gjør om det ikke får oppmerksomhet, kan du plassere hånden din på ditt barns hånd. Slik vet barnet at du har registrert at det ønsker din oppmerksomhet. 

2. Unnskyld deg ovenfor din samtalepartner når dere er ferdig med samtalen, før du retter deg mot barnet. Unnskyldningen mot motparten signaliserer til barnet at du ikke syns det er greit at han eller hun avbryter andres samtaler. 

3. Når samtalen er ferdig, ros barnet for at det ventet. Spør deretter hva det var han eller hun ønsket å fortelle eller vise deg. 

LES OGSÅ: Virkemidler uten effekt

Barn lærer raskt 

I følge Kirsten Berger tar det kun få dager å venne barnet til denne metoden. Du vil også gradvis kunne øke tiden du bruker på å reagere på barnets ønske om oppmerksomhet - på den måten vil barnet samtidig lære seg å vente tålmodig på sin tur. 

Denne artikkelen ble først publisert hos mama.dk: "Sådan gør du, hvis dit barn hele tiden afbryter"

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer