Babyklær:

- Dette klestrikset er noe alle småbarnsforeldre må få vite om!

Har du tenkt over hvorfor noen babybodyer har «klaffer» ved halsåpningen?

BABYKLÆR: Ikke alle har reflektert over hva hensikten med «klaffene» øverst på babybodyen egentlig er. FOTO: Privat
BABYKLÆR: Ikke alle har reflektert over hva hensikten med «klaffene» øverst på babybodyen egentlig er. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Dette er noe alle småbarnsforeldre burde ha fått vite på sykehuset etter fødselen, av helsesøster eller i butikken når man kjøper en body av den typen, sier Mina Værnes til KK.

I likhet med mange andre mødre har hun kjøpt babybodyer med «klaffer» øverst, eller konvoluttåpning som det også kalles, uten at hun egentlig har reflektert særlig over hva hensikten med dem egentlig er.

For ikke lenge siden fikk Mina, som venter sitt tredje barn, vite av venninnen sin hva disse klaffene skulle brukes til.

– Hun har selv tre unger og fant det ut via et klipp som helt tilfeldig poppet opp på Youtube. Da hun fortalte det til meg, følte jeg at jeg på en måte hadde blitt snytt for en viktig informasjon, smiler Mina.

Hensikten med å ha en så vid halsåpning er nemlig at man skal kunne brette den utover slik at man kan dra babybodyen ned over babyens kropp i stedet for å dra den over hodet. En teknikk som er spesielt praktisk når bleien ikke har vært ett hundre prosent tett.

Ukjent for mange

Etter at Mina fikk kjennskap til hvorfor babybodyene er laget på denne måten, delte hun sin nyervervede kunnskap i Facebookgruppen «Hønehjørnet». Og ut fra tilbakemeldingene hun fikk, er hun langt ifra den eneste som har misset dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer