Tenåringer

Dette krangler foreldre mest med tenåringene sine om

Kjenner du igjen noen av problemene? Slik kan du løse flokene!

VANLIGE KONFLIKTOMRÅDER: Husarbeid og lange dusjer er bare noe av det som kan skape konflikt mellom foreldre og tenåringer. FOTO: NTB Scanpix
VANLIGE KONFLIKTOMRÅDER: Husarbeid og lange dusjer er bare noe av det som kan skape konflikt mellom foreldre og tenåringer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Å være foreldre til tenåringer er noen ganger utfordrende. For selv om vi elsker dem over alt på jord og de til tider er helt herlige å være sammen med, kan de andre ganger nesten drive oss til vanvidd.

Vi har derfor fått et knippe tenåringsforeldre til å identifisere noen av de mest vanlige diskusjonstemaene og bedt et par eksperter om å gi oss tips til hvordan vi kan løse disse flokene.

Gjøre husarbeid og rydde rommet

Det sies at det å gå inn i et tenåringsrom er som å besøke Ikea. Du skal bare «kikke litt», men ender opp med å gå derifra med seks glass, to tallerkener, et par håndkle og noe bestikk.

Et annet merkelig fenomen, observert av medlemmene i Facebookgruppen «Vi foreldre som har tenåringer i huset», er at skitne tenåringsklær alltid synes å havne like ved siden av skittentøyskurven.

Hvorfor er det så utrolig vanskelig å få tenåringen til å holde rommet sitt ryddig?

– Det skyldes nok at det å holde det ryddig er et større behov hos mor enn det er hos tenåringen selv, sier Annabell Stefanussen med et smil.

Hun er gestaltterapeut og driver onlinekurset «Fredsarbeid i heimen» hvor hun lærer foreldre å ha en tydelig og vennlig kommunikasjon i møte med barn og tenåringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer