Sjeldent navn

Dette skal barnet hete!

Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel deler gladnyheten på sosiale medier.

SJELDENT NAVN: Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel har blitt foreldre og deler navnet på barnet med følgerne på sosiale medier. Her fra Idrettsgallaen 2022 i Oslo Spektrum. FOTO: Heiko Junge/NTB
SJELDENT NAVN: Aksel Lund Svindal og Amalie Iuel har blitt foreldre og deler navnet på barnet med følgerne på sosiale medier. Her fra Idrettsgallaen 2022 i Oslo Spektrum. FOTO: Heiko Junge/NTB Vis mer
Publisert

Når alpinkongen Aksel Lund Svindal og Norges beste kvinnelige hekkeløper Amalie Iuel ble foreldre for første gang den 1. september 2023, delte de den glade nyheten på Instagram, med likelydende bilde og tekst.

Bildet viser den nyfødte sønnen som ligger i en babykurv, mens familiens hund og turvenn Molly ligger ved siden av, med labben beskyttende på kanten.

I likhet med andre nybakte foreldre er Aksel og Amalie i lykkerus over det nye tilskuddet til familien, og strør raust om seg med glade emojies for å feire sønnens ankomst.

I innlegget sier paret at mor hviler for å komme til hektene, mens far er «veldig, veldig stolt».

De skriver videre at barnet «SELVSAGT er det vakreste vesen de noen gang har sett» og takker videre helsevesenet.

Sjeldent navn

Og der andre nybakte foreldre kanskje lurer på hva barnet skal hete og ikke greier på orientere seg i jungelen av både sjeldne og mer tradisjonelle navn, har OL-vinneren i alpint og norgesmesteren på 400 m hekk vært raske på avtrekkeren. I innlegget røper paret nemlig at sønnen allerede har fått navnet Storm.

Navnet Storm føyer seg inn i rekken av sjeldnere navn, og for den som lar seg inspirere og ønsker å gi barnet et navn inspirert av været er andre eksempler Sol, Sky og Snefrid.

Å velge navn inspirert av vær, natur og geografi er ikke helt uvanlig. KK skrev nylig om sjeldne navn hentet fra nettopp geografi, og her kan det kanskje være inspirasjon å hente?

Vi gratulerer Amalia og Aksel Lund Svindal med lille Storm.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer