Dette skjer på svangerskapskontroll

Det er normalt ni kontroller i løpet av et svangerskap. Se oversikten over når svangerskapskontrollene skal utføres og hva som undersøkes her.

TAR MÅL: Ved alle svangerskapskontroller i siste halvdel av svangerskapet måles avstanden fra blygdbenet (symfysen) til øvre kant av den gravide livmoren (fundus).  Foto: NTB scanpix
TAR MÅL: Ved alle svangerskapskontroller i siste halvdel av svangerskapet måles avstanden fra blygdbenet (symfysen) til øvre kant av den gravide livmoren (fundus). Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når skal jeg til svangerskapskontroll? Det er kanskje et av de første spørsmålene som dukker opp når du har testet positivt på en graviditetstest. Hva skal du gjøre hos jordmor ved første besøk? Og når skal du dit igjen? Hvor mange kontroller skal man gå på? Hva kan du som gravid vente?

Som gravid er det ofte ikke bare ett spørsmål som dukker opp i hodet ditt.

Trygge rammer

Avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Rolf Windspoll, understreker at uansett hvor du går til svangerskapskontroll, er du sikret en forutsigbar, forsvarlig og effektiv svangerskapsomsorg ut i fra dine egne forutsetninger og behov.

- Svangerskapsomsorgen er et tilbud til alle gravide, og vi ønsker at den sikres trygge rammer og et tydelig innhold. Uansett hvor gravide går til kontroll, bør de være sikret en forutsigbar, forsvarlig og effektiv svangerskapsomsorg ut ifra sine egne forutsetninger og behov. 

Svangerskapsomsorgen er en unik del av helsetjenesten. Den omfatter alle kontroller, tiltak og henvisninger som det er behov for i et normalt svangerskap, sier Windspoll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer