Navn

Dette var de mest populære navnene det siste tiåret

Fire jentenavn har vært på topp ti hvert år gjennom tiåret. Står ditt navn på lista?

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bli enige om hva barnet skal hete er ikke alltid like lett. Noen ganger kan det gå litt over stokk og stein hvis man vil ha noe unikt, og derfor er det greit å ha noen begrensninger. Bor du for eksempel i Sverige, er det ikke lov å kalle barnet ditt Ikea. Det er også flere land som har innført forbud mot enkelte navn.

For ikke lenge siden publiserte Statistisk sentralbyrå en oversikt over de mest populære navnene fra 2019. Da var det Emma som tronet på toppen over listen med de mest populære jentenavnene, etterfulgt av Nora/Norah og Sofie/Sophie. På guttenavnene sin side, er det navnene Lucas/Lukas og Jacob/Jakob som er mest populært. Men hva er de mest populære navnene totalt i tiåret som var?

Endringer gjennom tidene

Mye har forandret seg gjennom tidene. Går vi tilbake i statistikken, kan vi for eksempel se at jentenavnene Anna og Marie var veldig populære. Anna var faktisk på navnetoppen i nesten 40 år fra 1880 til 1917! På guttene sin side var det navn som Arne, Jan og Johan som dominerte listene på denne tiden.

Nå i dag kan vi fortsatt se navn som går igjen på listene som blir publisert, men det er ikke like vanlig lenger at de samme navnene troner øverst hvert år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer