Dette vil barn EGENTLIG gjøre i ferien sin

Nye og spennende opplevelser er vel og bra, men for barn kan det være helt andre ting som kjennetegner den perfekte ferien.

BARNAS DRØMMEFERIE: De små, nære opplevelsene sammen med familien er de vi husker best fra barndommen, mener familieterapeut. Foto: Alliance / Shutterstock / NTB scanpix
BARNAS DRØMMEFERIE: De små, nære opplevelsene sammen med familien er de vi husker best fra barndommen, mener familieterapeut. Foto: Alliance / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Barn vil gjerne ha repetisjon av det de har gjort tidligere. De har ikke behov for å ha variasjon fra ferie til ferie eller år til år, sier familieterapeut Eva Henriette Mohn ved Barn Voksen Senteret.

Hvis man spør tenåringer og unge voksne hva de satte mest pris på fra sommerferiene da de var yngre, tror hun de aller fleste vil trekke frem de små, nære opplevelsene sammen med familien.

– Man husker kanskje ikke noe særlig fra typiske utenlandsferier, men setter mer pris på at man var på besøk hos besteforeldrene eller at man var på en fisketur sammen. Barn liker å gjøre det samme hvert år. Repetisjon gir dem forventning om hva som skal skje, slik at de kan glede seg til det og se det for seg. De kan lage historier som de kan fortelle vennene i barnehagen før de drar og fortelle gode historier om det etterpå, sier hun.

Tilstedeværelse viktigere enn opplevelser

Enkelte hevder at dagens foreldre lider av FOMO (Fear Of Missing Out) på vegne av barna våre, da vi for eksempel føler at barna må få reise på All Inclusive i Syden eller oppleve alle de største fornøyelsesparkene før de blir for gamle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer