Din involvering betyr alt for barnets prestasjoner i skolen!

- Å fjerne lekser, er et skritt i feil retning, mener forsker.

BRY DEG: - Det viktigste er at du viser at skole og lekser er prioritert! Foto: Shutterstock ©
BRY DEG: - Det viktigste er at du viser at skole og lekser er prioritert! Foto: Shutterstock © Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er gjennomført norske undersøkelser og disse viser at de elevene som har foreldre som følger opp skolegangen hår noe bedre skolefaglige prestasjoner, bedre trivsel i skolen og en bedre relasjon til lærerne, sier pedagogikkforsker Thomas Nordahl til Mammanett.no. Han er professor og leder av Senter for praksisrettet utdanningsforskning ved Høgskolen i Hedmark. 

-  Det er en klar sammenheng mellom foreldrenes støtte og hjelp og elevenes prestasjoner og situasjon i skolen, understreker han.

Leder i foreldreutvalg vil avskaffe lekser

Elisabeth Strengen Gundersen er leder i foreldreutvalget i grunnopplæringen (FUG) . Hun representerer foreldrene i norsk grunnskole.

Nylig har hun gått ut og fortalt at hun ønsker å avskaffe lekser.

- Ja, jeg vil det. Vi vet at lekser og leksearbeid øker de sosiale forskjellene i skolen, og det finnes bedre måte å skape samarbeid mellom hjem og skole enn lekser, sier hun til Aftenposten.

Hennes personlige mening er at det forsterker sosiale forskjeller og over jul skal utvalget ta stilling til spørsmålet på nytt. Gundersen mener det er sannsynlig  at FUG lander på at lekser er en uting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer