Disneyinspirerte navn

- Først kom Ariel, og da vi fikk nummer to måtte vi være kreative, forteller Siv Kristin som har valgt Disneynavn til begge barna.

Disneyinspirerte navn
Publisert
Sist oppdatert

Disneyuniverset er fullt av spesielle gutte- og jentenavn. Mens noen er lett gjenkjennelige, som for eksempel Aladdin, er navn som Aurora (fra filmen Tornerose) mer ordinære. 

Mammanett skrev tidligere i år om at spesielt navnet Elsa har økt i popularitet, noe som skjedde i etterkant av at Disneyfilmen Frost fikk internasjonal suksess

Et søk i SSBs navnestatistikk viser at det faktisk er 10 menn i Norge som har navnet Aladdin, mens Aurora (Tornerose) er langt mer populært og «eies» av 3914 norske kvinner.

Velger du imidlertid å døpe sønnen din Mowgli, etter hovedpersonen i Jungelboken, er det temmelig sikkert at han vil være den eneste i barnehagen (og Norge?) med dette navnet. Ønsker du deg et helt unikt jentenavn, er Lilo (fra Lilo og Stitch) et ganske sikkert valg.

Prøv vår navnerullett - forteller hva ditt barn bør hete

Populære Disneyinspirerte internasjonale navn:

Disney jentenavn

Disney guttenavn

Abigail (Aristokattene)

Akela (Jungelboken)

Adelaide (Aristokattene)

Chip (Skjønnheten og udyret)

Amelia (Aristokattene)

Dale (Robin Hood)

Aurora (Tornerose)

Finn (Biler 2)

Belle (Skjønnheten og udyret)

Flynn (To på rømmen)

Celia (Monsters Inc)

Gaston (Skjønnheten og udyret)

Colette (Ratatouille)

Gideon (Pinocchio)

Coral (Oppdrag Nemo)

Hubert (Tornerose)

Esmeralda (Ringeren i Notre Dame)

Jasper (101 dalmatinere)

Flora (Tornerose)

Marlin (Oppdrag Nemo)

Jane (Tarzan)

Max (Den lille havfrue)

Jasmine (Aladdin)

Remy (Ratatouille)

Jessie (Toy Story 2)

Rex (Toy Story)

Lilo (Lilo & Stitch)

Timothy (Dumbo)

Nala (Løvenes konge)

Triton (Den lille havfrue)

Pearl (Oppdrag Nemo)

Ville (101 dalmatinere)

Violet (De utrolige)

Ziggy (Jungelboken)

 

ANGRER IKKE PÅ NAVNENE: – Men vi har laget litt av en jobb for oss selv dersom vi eventuelt skal ha en til vi må finne navn til, sier Siv Kristin med et smil. Foto: Privat
ANGRER IKKE PÅ NAVNENE: – Men vi har laget litt av en jobb for oss selv dersom vi eventuelt skal ha en til vi må finne navn til, sier Siv Kristin med et smil. Foto: Privat Vis mer

Siv Kristin kalte opp barna opp etter Disneyfigurer

– At vi valgte å kalle barna opp etter Disneyfigurer var først litt tilfeldig, forteller Siv Kristin (24) og Bjarne Alexander Bjørnvik (28). 

Selv om de ikke vil karakterisere seg selv som spesielt opptatt av Disneyfilmer, lot de seg inspirere av Disney da de ga navn til døtrene Ariel (2,5) og Alice (1,5). 

Sjekk navnets betydning i vårt navneleksikon.

Fikk mange kommentarer

Navnet Ariel er hentet fra filmen og tv-serien «Den lille havfruen», hvor hovedpersonen er en havfrue med dette navnet. 

– Vi fikk mange komplimenter på navnet og folk snakket automatisk om havfruen. Jeg bygget videre på dette og kjøpte klær og leker til henne med havfruen Ariel på.

– Det var Bjarne som kom på Ariel, forteller Siv Kristin. 

– Jeg har mange gode minner med tv-serien Ariel fra jeg var liten, men for Bjarne sin del tror jeg mest han syntes det var et fint navn.

LES OGSÅ: Kongelige navn som ble «hot»

HAVFRUEN ARIEL: Det er cirka 350 kvinner i Norge som heter Ariel, men det er usikkert hvor mange som har latt seg inspirere av filmen som kom i 1989. Foto: Disney
HAVFRUEN ARIEL: Det er cirka 350 kvinner i Norge som heter Ariel, men det er usikkert hvor mange som har latt seg inspirere av filmen som kom i 1989. Foto: Disney Vis mer

Måtte være kreative

Da paret ventet barn nummer to, følte Siv Kristin at de burde følge opp med nok et Disneynavn.

– Da slo tvangstankene inn, ler hun.

– Det var vel mest jeg som hadde lyst til å fortsette med Disneynavn. Jeg googlet mye for å finne et Disneynavn til gutt, da jeg var ett hundre prosent sikker på at det kom til å bli gutt denne gangen. Så da vi var på ultralyd og fant ut at det ble ei jente, måtte vi være kreative.

– Vi ville jo ikke at hun skulle hete Tornerose eller Rapunsel, smiler hun.

LES OGSÅ: Gir barna navn inspirert av tv-stjerner og idoler

Lyst på et «havfrue» navn?

Filmen «Den lille havfrue» har flere spennende jentenavn. Havfruen Ariel har seks søstre; Attina, Aquata, Andrina, Arista, Adella og Alana. Den slemme havheksen heter imidlertid Ursula...

OPPKALT ETTER DISNEYFIGURER: Ariel (2,5) og Alice (1,5) har begge fått navn vi kjenner fra Disneys verden, Foto: privat
OPPKALT ETTER DISNEYFIGURER: Ariel (2,5) og Alice (1,5) har begge fått navn vi kjenner fra Disneys verden, Foto: privat Vis mer

Ligner på sine navnesøstre

Valget falt til slutt på Alice, fra filmen «Alice i eventyrland.

– Da vi kom på navnet Alice, var det perfekt. Samme forbokstav som Ariel og faktisk like mange bokstaver, sier Siv Kristin.

I ettertid skulle det vise seg at navnene passer bedre enn foreldrene kunne forutse. Siv Kristin mener nemlig at døtrene også ligner litt på sine respektive navnesøstre fra Disneyverdenen. 

– Alice er rolig og drømmer seg gjerne bort. Hun er også modig og sta. Ariel er kreativ og eventyrlysten, samtidig som hun er veldig positiv og glad. 

Eldstedatter Ariel er klar over at hun heter det samme som havfruen og er glad i navnet sitt. Siv Kristin sier de absolutt ikke angrer på valget.

– Men vi har laget litt av en jobb for oss selv dersom vi eventuelt skal ha en til vi må finne navn til, sier hun med et smil. 

LES OGSÅ: Camilla ombestemte seg og ga datteren nytt navn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer