Nettmobbing:

Disse appene er verstingene i nettmobbing

Krenkelser og mobbing forekommer mest i apper hvor brukerne kan være anonyme.

MOBBING VIA APPER: I utgangspunktet kan mobbing foregå i alle sosiale apper og spill, men noen muliggjør det mer enn andre. FOTO: NTB Scanpix
MOBBING VIA APPER: I utgangspunktet kan mobbing foregå i alle sosiale apper og spill, men noen muliggjør det mer enn andre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nettmobbing er et tema som opptar og bekymrer mange norske foreldre, men hvordan skal vi forhindre at det skjer?

I Medietilsynets nyeste foreldre og medier-undersøkelse oppgir de aller fleste (81 prosent) at de synes foreldre og voksne i barnets nærhet bør ha det største ansvaret for å beskytte barn og unge i deres bruk av medier.

Men i en digital verden hvor endringer skjer veldig raskt og det stadig kommer nye apper og programmer, er det ikke lett for foreldre å være oppdatert på hvilke de bør være oppmerksomme på.

Apper hvor man kan være anonym er verstingene

Kjellaug Tonheim Tønnesen, faglig leder i Barnevakten.no, forteller at mobbing i utgangspunktet kan foregå i alle sosiale apper og spill, men at de ser flest krenkelser og mobbing i apper hvor brukerne kan være anonyme.

Den nyeste appen i denne kategorien er Tellonym. Dette er en app hvor brukerne skal kunne oppdage hvilke tanker vennene har om dem, samt stille og svare på anonyme spørsmål som man aldri har turt før.

Barnevakten.no har advart mot denne appen da muligheten til å være anonym gjør at mange blir fristet til å uhemmet sende meldinger til andre personer fordi de tenker at de er helt anonyme og ikke trenger å stå ansvar for det de skriver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer