Disse holder ungene tørre og varme vinter

Se årets testvinnere fra flere, ulike tester av vinterdresser.

SNART KOMMER VINTEREN: Utvalget av vinterdresser her i Skandinavia er stort og de fleste holder et høyt nivå. Her er noen av de beste på markedet. Foto: Produsentene
SNART KOMMER VINTEREN: Utvalget av vinterdresser her i Skandinavia er stort og de fleste holder et høyt nivå. Her er noen av de beste på markedet. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske markedet flommer over av vinterdresser for barn. De fleste dressene kommer fra tradisjonsrike Skandinaviske merker og holder en jevnt over god kvalitet.

Allikevel er det visse forskjeller i pris og funksjonalitet. Før du handler inn dressen er det derfor viktig å tenke over hvilket behov barnet ditt har.

Rom for å bevege seg

En vinterdress som skal brukes i barnehagen bør være varm, vindtett, pustende og holde barnet tørt i slaps.  

En god dress skal heller ikke hindre barnets evne til å bevege seg, den bør derfor ikke være for stiv.

Det bør også være mulig å ha votter og sko på innsiden av dressen, sjekk derfor om den føles trang rundt armene og nederst ved håndleddet.

TESTVINNER: Didriksons parkdresser er kjent for sin spesielt store slitestyrke.  Foto: Produsenten
TESTVINNER: Didriksons parkdresser er kjent for sin spesielt store slitestyrke. Foto: Produsenten Vis mer

Didriksons Theron Barn Parkdress - best i test

Denne har to år på rad blitt kåret til «Best i test» i Magasinet Foreldre & Barns test av vinterdresser. Dressen kan brukes i all slags vær, og fikk spesielt god score på slite- og rivestyrke. Parkdressen har også smarte løsninger som avtagbar hette, snølås og justerbar midje.

Pris kr 1099,- hos Barnas Hus

HOLDER BARNET TØRT: Den danske produsenten Ticket Outdoor gir «tørrhetsgaranti» på sine dresser. Foto: Produsenten Foto: Produsenten
HOLDER BARNET TØRT: Den danske produsenten Ticket Outdoor gir «tørrhetsgaranti» på sine dresser. Foto: Produsenten Foto: Produsenten Vis mer

Ticket Outdoor Othello Suit - best i annen test

Nettstedet Best-i-Test.nu har også foretatt en omfattende test av vinterdresser. Her var det dressen Othello Suit fra danske Ticket Outdoor som fikk best resultat. Dressen er spesielt godt på vanntetthet, og den er svært slitesterk.

Pris kr 1329,- hos Babystore.no

GOD KVALITET: Dressene fra det norske merket Reflex er perfekt på de våteste vinterdager. Foto: Produsenten
GOD KVALITET: Dressene fra det norske merket Reflex er perfekt på de våteste vinterdager. Foto: Produsenten Vis mer

Reflex Sawyer

Dette er en vinterdress i nylon, som har god pusteevne og vanntetthet. Dressen har avtakbar hette med fuskepels, strikk rundt håndledd og ankler, stramming i livet, elastisk stropp under foten og refleksdetaljer.

Pris kr 999,- hos Barnas Hus

RIMELIGERE: Dressene fra danske Mikk-Line er et godt alternativ for de prisbevisste. Foto: Produsenten
RIMELIGERE: Dressene fra danske Mikk-Line er et godt alternativ for de prisbevisste. Foto: Produsenten Vis mer

Mikk-Line Oxford Snowsuit - best i test på pris

Denne dressen blir av Best-i-Test.nu kåret til det beste budsjett-alternativet. Med en pris som ligger et godt stykke under sine konkurrenter og en slitestyrke som nesten er på topp, vil dette være et godt alternativ for de fleste.  

Pris kr 859,- hos Babystore.no

VARM OG KOMFORTABEL: Parkdressen Kullen fra Stormberg er slitesterk og behagelig. Foto: Produsenten Foto: Produsenten
VARM OG KOMFORTABEL: Parkdressen Kullen fra Stormberg er slitesterk og behagelig. Foto: Produsenten Foto: Produsenten Vis mer

Stormberg Kullen

Stormbergs vatterte vinterdress Kullen kommer også godt ut i Foreldre & Barns test. Parkdressen er vanntett og vindtett, samtidig som den er slitesterk og komfortabel for aktive barn. Dressen har mange reflekser; i livet, på bena og på ermene.

Pris kr 999,- hos Stormberg

I TOPPKLASSEN: Isbjörn of Sweden har ikke de rimeligste vinterdressene, men de holder en jevnt over høy kvalitet.  Foto: Produsenten
I TOPPKLASSEN: Isbjörn of Sweden har ikke de rimeligste vinterdressene, men de holder en jevnt over høy kvalitet. Foto: Produsenten Vis mer

Isbjörn of Sweden Winter Jumpsuit

Dressene fra Isbjörn of Sweden ligger i det høyeste prissjiktet. Dressene er ekstremt slitesterke og er kjent for å puste godt. En ekstra pluss at armer og ben har en innebygd «Grow cuffs». Dette gjør at du enkelt kan forlenge dressen ca. 3 cm og dermed få brukt den lengre.

Pris kr 1999,- hos Babystore.no

DANSK DESIGN: Klærne fra det merket Molo er ofte svært fargerike og har fine trykk. Foto: Produsenten
DANSK DESIGN: Klærne fra det merket Molo er ofte svært fargerike og har fine trykk. Foto: Produsenten Vis mer

Molo Hero

Danske Molo har klær som kombinerer trendy design med funksjonalitet. Vinterdressene har god pusteevne og holder godt på varmen. Dressen Hero har justerbare armer og ben, og er pyntet med stjernereflekser.

Pris kr 949,- hos Sportamore.no

LES OGSÅ: Disse klærne trenger barna i barnehagen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer