Populære navn

Disse navnene var mest populære i 2020

Navnestatistikken er klar. Hvilke navn tror du er i toppen?

POPULÆRE NAVN: På nyåret hvert år avslører SSB de mest populære navnene som er blitt gitt til babyene som ble født i Norge året i forveien. FOTO: NTB
POPULÆRE NAVN: På nyåret hvert år avslører SSB de mest populære navnene som er blitt gitt til babyene som ble født i Norge året i forveien. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt år - ny navnestatistikk fra SSB! På nyåret hvert år presenterer nemlig Statistisk sentralbyrå de mest populære navnene gitt til babyer som kom til verden det forestående året.

Og i år er det jentenavnet Nora og guttenavnet Jakob som troner øverst på listen, tett etterfulgt av Emma og Ella, og Emil og Noah.

I 2020 var det 416 jentebabyer som fikk navnet Nora og 422 som fikk navnet Jakob.

Beholder førsteplassen

Dette betyr at Jakob beholder førsteplassen fra i fjor, mens Nora rykker opp fra andreplassen.

I 2019 var det nemlig Emma og Jakob som stakk av med topplasseringen. Da var det 423 guttebabyer som fikk Jakob som fornavn og 393 jentebabyer som fikk Emma som fornavn.

– Jakob er et hebraisk navn av ukjent opphav, og er et typisk bibelnavn. Når vi finner Noah på tredje, Filip på femte og Lucas på syvendeplass, ser vi at bølgen med bibelske guttenavn lever i beste velgående. 1,5 prosent nyfødte fikk slike navn rundt 1950, og i 2006 var andelen på 22,5. Siden har den gått litt ned og er nå 20,4 prosent, seniorforsker i SSB. Les mer om navnene for 2020 her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer