Drømmer du om å flytte til Spania med barn?

- Vi kommer ikke til å angre, sier familie som tok steget.

GODT OG VARMT ÅRET RUNDT: Mange barnefamilier drømmer om å flytte til Spania for en periode. Foto: NataSnow / Shutterstock / NTB scanpix
GODT OG VARMT ÅRET RUNDT: Mange barnefamilier drømmer om å flytte til Spania for en periode. Foto: NataSnow / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Det er noe i uttrykket «mañana mañana». Spanjolene har det sjelden travelt, de tar livet med ro og ser ikke så ofte på klokka. I starten var det litt irriterende, men nå begynner vi å bli sånn selv. Vi må vel omstille oss når vi kommer hjem igjen, smiler Kari Horg (41).

Etter en weekendtur til Spania i fjor vår, kom hun og ektemannen Arnt Joar Solem (40) hjem med en ny beslutning; de ville ta med seg familien og flytte ett år til Spania – og avreisen skulle skje allerede til høsten!

– Vi vurderte en stund å vente ett år, for vi følte at vi hadde så liten tid før vi skulle reise. Men så fant vi ut at hvis vi ikke gjør det nå, så blir det aldri. Så da kastet vi oss ut i det, forteller Kari.

LES OGSÅ: Firebarnsfamilien fikk en helt ny hverdag i Spania

Underviser på spansk og norsk

Sammen med barna Sondre (8) og Einar (5) har de nå bodd nesten ett år i den spanske byen San Pedro del Pinatar. Byen ligger bare tyve minutter fra den populære «norske» byen Torrevieja, men Kari forteller at de bevisst har valgt å ikke ta så stor del i det norske miljøet.

Familien ønsket å lære seg spansk, men hadde allikevel noen betenkeligheter rundt hvordan barna ville klare seg språklig og sosialt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer