Mamashower

Dropp babyshower – nå er det mamashower som gjelder!

- Jeg kunne knapt røre meg en meter på dette tidspunktet, så det å få et slikt energikick var helt fantastisk, forteller Johanna som fikk mammadusj av vennene.

FORETREKKER MAMASHOWER: Da Ingrid (t.v.) skulle bli mamma for første gang, overrasket venninnegjengen henne med en mamashower. (f.v.: Andrea, Sofie og Marianne). FOTO: Lene Vaagland
FORETREKKER MAMASHOWER: Da Ingrid (t.v.) skulle bli mamma for første gang, overrasket venninnegjengen henne med en mamashower. (f.v.: Andrea, Sofie og Marianne). FOTO: Lene Vaagland Vis mer
Publisert

Babyshower, festen hvor man overøser babyen med gaver, har i likhet med mange andre amerikanske fenomener blitt mer og mer vanlig her i Norge.

Mange mener imidlertid at den gamle norske tradisjonen med barselgrøt er bedre, da du viser støtte til mor etter fødselen og fordi det oppleves som utrygt å feire en baby som ennå ikke er født.

Nå har det kommet en ny type feiring som på mange måter kombinerer det beste fra disse to tradisjonene – nemlig mamashower, eller mammadusj som det heter på norsk.

– Det fine med en mamashower er at man fokuserer på superkvinnen som snart har kjempet seg gjennom en hel graviditet. Når babyen kommer feires det jo uansett med masse gaver og blomster, så i slutten av graviditeten er det fint å vise mor litt ekstra omtanke, sier Johanna Kajson (33).

Den svenske tobarnsmoren og bryllupsplanleggeren, som blant annet driver podcasten «Drömbröllop med Johanna och gäster», forteller at hun ble overrasket med en fantastisk mamashower da hun for fire år siden ventet sitt første barn.

Den store dagen startet med at moren hennes hadde laget en deilig frokost til henne, deretter ble hun møtt av en venninne som tok henne med i en taxi til en hemmelig destinasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer