Amming:

«Du er vel ikke en sånn Aulie som har tenkt å amme helt frem til skolealder?!»

- Jeg er så lei av alle som skal kommentere og dele meningen sin om hvor lenge det er greit å amme, forteller småbarnsmor.

AMMING: Stine har valgt å amme datteren sin lengre enn spedbarnstiden, men er lei av alle de negative kommentarene hun får. FOTO: Privat
AMMING: Stine har valgt å amme datteren sin lengre enn spedbarnstiden, men er lei av alle de negative kommentarene hun får. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Amming blir nok av de fleste nordmenn sett på som noe helt naturlig, men det finnes en slags usynlig og personlig aldersgrense for når folk begynner å se på ammingen som unaturlig.

Det mener mamma og ernæringsrådgiver Stine Pedersen Svarthe (32) som blant annet er en av ildsjelene bak nettstedet Bare bra barnemat. Hun sier de aller fleste har en mening om hvor lenge det er greit å amme og mange deler mer enn gjerne sin mening med mammaer som de mener har gått over ammegrensen.

Selv ammer hun fortsatt datteren Madeleine, som fylte to år i september, noe som ifølge Stine ikke har gått helt upåaktet hen.

– Jeg begynte å få kommentarer allerede før hun var ett år gammel. Folk kunne si ting som «Det er på tide å slutte med den puppen nå som ungen kan gå!», «Når hun kan spørre om puppen selv er det vel på tide å slutte?» og «Du er vel ikke en sånn Aulie som har tenkt å amme helt frem til skolealder?!».

– Det virker som om mange tar seg retten til å slenge kommentarer om hvor lenge jeg ammer, selv om det er en privatsak. Jeg snakker gjerne om hvorfor jeg har valgt å amme lengre enn spedbarns-perioden, men jeg får ikke spørsmålene - bare kommentarene, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer