Du vil ikke tro hva disse fedrene bruker permisjonen til

Se Superpapsens beste tips: - Det er absolutt ikke kjedelig!

BØY OG TØY:Ole Morten (helt til venstre) fikk med seg noen kompiser og satte ny rekord i antall fedre på Bæreseleballetten. Foto: Privat
BØY OG TØY:Ole Morten (helt til venstre) fikk med seg noen kompiser og satte ny rekord i antall fedre på Bæreseleballetten. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Bæreseleballett er faktisk gøy, det har jeg gjort flere ganger, forteller Ole Morten Knudsen.

Han er i disse dager godt i gang med sin andre pappapermisjon og han har så absolutt ikke ligget på latsiden. I tillegg til bæreseleballett, har han blant annet testet babykino, babysvømming og «Mor og barn trening» på et lokalt treningssenter.

Trente bekkenbunnen

Hvordan dette gikk kan man lese på bloggen hans «Superpapsen», som nylig ble kåret til Årets Pappablogg.

– Det er jo en opplevelse å være med tretti mødre på «Mor og barn trening» for å trene bekkenbunnen. Slikt noe får en kun oppleve i pappapermen og gir gode historier senere, ler han.

LES OGSÅ: Gullkorn fra far på fødestua

MOR OG BARN TRENING: Til tross for navnet, er fedre også velkomne på disse treningstimene. Foto: Privat
MOR OG BARN TRENING: Til tross for navnet, er fedre også velkomne på disse treningstimene. Foto: Privat Vis mer

Liker kaféer og babykino

Ole Morten mener imidlertid at det beste aktivitetstilbudet så langt har vært Åpen barnehage og babyvennlige kafeer.

– Helst en kafe hvor barna kan krabbe rundt og ikke en hvor det bare er ekstra plass for vogner. Her får pappa voksensamvær og kan diskutere alt fra barnehagestart til hvordan foreta et dobesøk med baby i hus. Samtidig får barnet sosialt samvær og styrket immunforsvaret før det trer inn i barnehagens harde virkelighet, sier han.

– Ellers vil jeg anbefale babykino. Om du er heldig får du hele salen for deg, selv slik jeg og Thelma gjorde på Terminator 3, sier han.

BABYKINO: Kan være en utfordring, men i alle fall gøy for de voksne. Foto: Privat
BABYKINO: Kan være en utfordring, men i alle fall gøy for de voksne. Foto: Privat Vis mer

HÅPER Å INSPIRERE: - Jeg vil anbefale alle pappaer å ta en god og lang pappaperm, det er en unik mulighet til å bli kjent med ditt eget barn på dine egne premisser, sier Ole Morten Knudsen. Foto: Privat
HÅPER Å INSPIRERE: - Jeg vil anbefale alle pappaer å ta en god og lang pappaperm, det er en unik mulighet til å bli kjent med ditt eget barn på dine egne premisser, sier Ole Morten Knudsen. Foto: Privat Vis mer

Oppfordrer fedre til å ta lang permisjon

I bloggen «Superpapsen» skriver han humoristisk om livet som småbarnsfar, men håper at han også klarer å inspirere andre fedre til å ta en god og lang pappaperm.

– Det er en unik mulighet til å bli kjent med ditt eget barn på dine egne premisser uten å ha en velmenende men «bedrevitende» mamma hengende over skulderen, sier han.

– Det tar litt tid å finne en god rytme og for far og barn å bli ordentlig kjent med hverandre. Men med dagens pappapermkvote på 10 uker, så får en knapt funnet inn i en slik rytme før en er tilbake i «hverdagen» igjen. Derfor bør pappaer kreve litt av felleskvoten for å få litt ekstra god tid sammen med barnet sitt.

– Faktum er at 1/3 pappaer ikke tar full kvote engang og det er jo nitrist, sier han.

LES OGSÅ: Dette har pappa krav i foreldrepermisjonen

UT PÅ TUR: Det blir mange trilleturer i pappapermisjonen, her også med hund og to barn. Foto: Privat
UT PÅ TUR: Det blir mange trilleturer i pappapermisjonen, her også med hund og to barn. Foto: Privat Vis mer

Langt ifra kjedelig!

Ole Morten er ikke enig med de fedrene som synes at pappapermisjonen er kjedelig. Han mener at det finnes flust av gode tilbud og at det bare gjelder å bruke fantasien.

– Jeg har både vært på Hjemmefrontmuseet og på TV-opptak med baby. Jeg har også fått gjenfortalt fra pappaer om jaktturer og fisketurer med baby i pappapermen. I prinsippet er det få ting du ikke kan ta med en baby på, sier han.

Han peker også på at det har dukket opp stadig flere tilbud rettet mot fedre etter at pappapermen ble utvidet til fjorten uker.

– Mathallen i Oslo har egne matkurs for pappaer og babyer som er ekstremt populære og flere treningssentre begynner nå med litt røffere trening for fedre og barn. Jeg frykter at dette vil stagnere og i verste fall forsvinne når kvoten kun er 10 uker. Jeg har ikke tro på at mange pappaer vil ta mer enn disse ukene, sier han.

– Men det er ett kurs jeg savner; sikkerhetskurs for skytebane. Det tror jeg ville vært veldig gøy, så her kan lokale skytterklubber se på mulighetene!

LES OGSÅ: Babyaktiviteter - er det verdt pengene?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer