Eggløsningstest

eggløsningstester
eggløsningstester Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også kalt eggløsningsindikatorer. Disse testene består av enkle urinprøver og ligner på graviditetstester. Det følger med en god og enkel bruksanvisning på alle slike tester.

Testen oppdager det luteiniserende hormonet (LH) som starter eggløsningen, og hjelper deg med å finne ut hvilke dager du er mest fruktbar. LH øker i din kropp 24-36 timer før eggløsningen. Testene er vanligvis ganske nøyaktige. Ettersom du får eggløsning mellom 12 og 14 timer etter at testen har vist positivt er det gode sjanser for at du blir gravid.

Du må holde rede på din menstruasjonssyklus for å regne ut når du skal ta eggløsningstester. Testene er dessverre ganske dyre. Det kan derfor være lurt å først prøve andre metoder som BKT og å lære eggløsningssymptomene  å kjenne før man begynner med slike tester. Hvis du har flaks treffer du eggløsningen på første test, hvis du har uflaks på nummer 7... Det kan være lurt å beregne ca. 5 tester hver syklus. Hvis syklusen din er regelmessig kan du begynne testingen ca. 17 dager før forventet menstruasjon. De aller fleste kvinner har eggløsning 14 dager før forventet menstruasjon.Du kan kjøpe eggløsningstester på apoteket eller på internett. Nedenfor viser vi noen steder på internett med forskjellige priser på eggløsningstester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer