Hjemmeværende mamma

Ellen Elise har tatt et valg få norske kvinner tar

– Dette er ikke et offer for meg, jeg trives godt og vi koser oss veldig.

MAMMA PÅ FULLTID: Mens det for noen generasjoner siden var helt vanlig, velger få småbarnsmødre i dag å gjøre som Ellen Elise. FOTO: Privat
MAMMA PÅ FULLTID: Mens det for noen generasjoner siden var helt vanlig, velger få småbarnsmødre i dag å gjøre som Ellen Elise. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Norge har som kjent en av verdens aller beste foreldrepermisjonsordninger. Men den dagen permisjonen er ferdig og foreldrene skal tilbake til jobb, synes en del at det allikevel er tøft å levere barnet sitt i barnehagen.

For Ellen Elise Foss Stray (28), har dette aldri vært en aktuell problemstilling. Allerede helt i starten av forholdet deres var hun og ektemannen Nikolai (26) enige om at dersom de en gang ble foreldre, skulle hun være hjemmeværende mamma.

– Jeg har alltid hatt lyst til å være hjemme mens barna var små og er takknemlig for at jeg har mulighet til det. Jeg hører mange si at de føler seg «presset» tilbake til jobb etter permisjonen og at de gjerne skulle vært hjemme litt lengre. Det er litt trist når ungene må begynne veldig tidlig i barnehagen, både for foreldrene og barna sin del.

– Men selv om vi har valgt å gjøre det på denne måten, betyr det ikke at jeg mener at det er rett for alle. Alle må få gjøre det de mener er riktig for seg, understreker hun.

Alene med barna i ukedagene

Ellen Elise har datteren Olea som snart fyller to år, og i mars venter hun barn nummer to. Før hun ble gravid med sitt første barn, studerte hun og hadde ulike deltidsjobber.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer