En adopsjon er også en fødsel

Publisert
Sist oppdatert

Lill forteller om da hun hentet sin datter i Kina Dette er vel også en slags "fødselshistorie". Det er bare det at vår kjære datter har på en måte vært gjennom to fødsler. En da hun kom ut av sin biologiske mors mage, og en da hun ble lagt i mine armer på et hotellrom i Kina!

Her er min historie:Vi reiste til Kina den 6 januar 2002. 7 uker før hadde vi fått tilsendt et bilde og en beskrivelse av det som skulle bli vår datter. Sånn sett føltes det vel nesten som å gå med veer i 7 uker. Ventetiden før dette var 2 år, så jeg hadde et langt svangerskap.

Vi ankom Kina og hotellrommet vårt en søndagskveld og fikk beskjed om at vi ville få barna våre kl. 15 neste ettermiddag. Det var ikke lett å sove den natten skal jeg love dere. Frokost var umulig å få ned og timene mot kl. 15 sneglet seg avsted. I ett-tida gikk vi ned i restauranten for å prøve å få i oss litt mat. Vi regnet med at det nok var lenge til vi igjen kunne sette oss ned for å spise.

Mens vi satt i restauranten var det noen som oppdaget en Minivan som parkerte utenfor hotellet. Full oppstandelse!! Det strømmet ut barn og pleiere. Vi fikk vite at det var barna fra det ene barnehjemmet som var ankommet hotellet. Unødvendig å si at det var umulig å spise noe mer da vel!Vi gikk til rommene våre og begynte ventingen på at det skulle banke på døra. Ungene og barnehjemspersonalet var i gangen utenfor rommet vårt. Vi hørte de, og det var nesten uholdbart å ikke gå bort for å kikke! Vi var 10 familier som ventet på våre barn, vi var nummer 6 i rekken, så viregnet med at vi måtte vente en stund over kl. 15. Ca. 15.15 banket det på døra. Kameraet ble skrudd på og vi gjorde oss klare. Men o' skuffelse. Det var bare ei fra hotellet som lurte på noe.Vi pustet ut og begynte ventingen på ny. Noen minutter senere banket det på igjen. Jeg holdt på å besvime. "Nå skjer det!" sa mannen min og satte på kameraet igjen.Inn kom barnehjemsbestyreren og tolken vår. Tilslutt kom en pleier med Astrid på armen. Astrid kikket forsiktig på meg. Pleieren snakket med henne på kinesisk. Hun sa nok noe sånt om at "her er din nye mamma". Jeg fikk Astrid på armen ganske fort. Hun gråt. Ganske fort stilnet gråten og jeg fikk et nydelig smil. Kort tid etter forsvant alle menneskene ut av rommet vårt, fødselen var over og vi stod der alene igjen med denne lille vidunderlige skapning som nå var blitt vår datter.Da Astrid merket at alle kjente forsvant satte gråten i igjen. Hun gråt og gråt og var så lei seg. Hun lurte nok på hva slags rare folk vi var og hvorfor ikke pleieren hennes kom og hentet henne igjen. De neste timene og natten var tøffe for henne. Tilslutt sovnet hun utmattet, men sov urolig hele natten. Dagen etterpå skjønte vi at det nok var noe mer enn at hun var lei seg. Vi tok en tur på sykehuset, og ganske riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer