- En av fordelene med å være lesbisk!

Parene har en ekstra valgmulighet

VAR ALDRI I TVIL: For Marita og Henriette var det aldri noen tvil om at det måtte bli Marita som skulle bære frem barnet deres. Foto: Privat
VAR ALDRI I TVIL: For Marita og Henriette var det aldri noen tvil om at det måtte bli Marita som skulle bære frem barnet deres. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Valget om hvem av oss som skulle gå gravid var veldig enkelt. Jeg har alltid ønsket å bære frem et barn og ser ikke på dette som unaturlig på noen måte. Jeg ser kun på det som noe av det mest fantastiske som finnes, forteller Marita Haugvaldstad.

Derfor var det Marita som ble gravid

På bloggen Mor og Mamma forteller hun åpent om at da hun og samboer Henriette Kaasen Østbø bestemte seg for å få barn sammen, var det aldri tvil om hvem av dem som skulle bære frem barnet.

Henriette sier at det å skulle være gravid ville føles unaturlig for henne. – Jeg synes det var mer enn ok at Marita ville gå gravid, ettersom jeg selv ikke kunne tenkt meg det, forteller hun.

– Jeg kunne ikke tenke meg og gå med noe voksende i magen i ni måneder, som også til syvende og sist skal ut. For meg personlig holdt det i massevis å bare se på den prosessen. sier Henriette.

Selv om Marita helst skulle sett at de kunne ha vært gravide hver sin gang, synes hun det er helt ok at det er hun som må gå gravid igjen dersom de velger å få et barn til. - Jeg savner å kjenne spark fra babyen i magen, sier hun med et smil. 

LES OGSÅ: - Jeg er lei av fordommene mot homofile foreldre!

GJØR DET GJERNE IGJEN: Selv om Marita hadde ønsket at Henriette også fikk oppleve hvordan det er å være gravid, har hun ikke noe imot å gjøre det igjen selv. Foto: Privat
GJØR DET GJERNE IGJEN: Selv om Marita hadde ønsket at Henriette også fikk oppleve hvordan det er å være gravid, har hun ikke noe imot å gjøre det igjen selv. Foto: Privat Vis mer

Samme donor men forskjellige mor

– Vi var ganske enige fra begynnelsen av om at jeg skulle få å «gå først», forteller Dagny Steinunn Borge. Sammen med partner Carina Borge, har hun barna Freyja Sól og Andrea Eik.

Begge barna ble båret frem ved hjelp av samme donor i Danmark, men Dagny og Carina valgte å bli gravide hver sin gang.

– Jeg ble gravid først fordi jeg er eldre og som vi alle vet går den biologiske klokka fort hos oss jentene. Jeg var 38 år da jeg ble gravid, noe som var helt i grevens tid. Carina var 33 år, forteller hun.

LES OGSÅ: Utgir bok for donorbarn

Vurderte å bli gravide samtidig

Dagny og Carina var tidlig klare på at de begge ønsket å bli gravide.

– Vi snakket litt om å være gravide samtidig, men vi fant ut at det kanskje ikke var så lurt å ha to damer gravide i ni måneder i samme hus. Det hadde vært noe! Hormonene hadde overflommet huset, ler Dagny.

Siden de begge har født barn, har de også begge fått oppleve hvordan det er å være partneren som bare er tilstede ved fødselen.

– Jeg synes det var ganske vanskelig å stå og se på Carina slite med fødselen, fordi jeg ikke kunne hjelpe henne med smertene. Jeg syns på en måte at det var like vanskelig som å føde selv, selv om at min fødsel var veldig tøff, sier Dagny.

SAMME DONOR MEN FORSKJELLIG MOR: Dagny og Carina valgte å bære frem hvert sitt barn fra samme donor. Her sammen med døtrene Freyja Sól og Andrea Eik. Foto: Privat
SAMME DONOR MEN FORSKJELLIG MOR: Dagny og Carina valgte å bære frem hvert sitt barn fra samme donor. Her sammen med døtrene Freyja Sól og Andrea Eik. Foto: Privat Vis mer

En av fordelene ved å være lesbisk

Hvem av dem som skulle blitt gravid ved et eventuelt tredje barn, er foreløpig et ikke-tema.

– Folk spør oss fortsatt om vi har lyst på flere barn og vi svarer «tja». Hvis man kunne ha gjort det på 1 - 2 – 3, da hadde vi kanskje slått til. Men det er så mye som må gjøres for å bli gravid når vi er to jenter, så vi er fornøyde med våre to vakre, nydelige jenter, smiler Dagny.

På spørsmål om lesbiske har et luksusproblem, er hun tilbøyelig til å være litt enig.

– Jeg vet ikke om vi kan kalle det for et luksusproblem, men jeg sier ofte at dette er en av fordelene ved å være lesbisk. I forhold til homsene kan vi vel kalle det for luksusproblem, det er jo vanskeligere for dem å få barn, sier hun. 

LES OGSÅ: - Vi ble hetset i anonymt brev

Første gang publisert 07.06.15, oppdatert 12.06.15

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer