- En barneklipp på 400 kr er rett og slett hysterisk mye!

Vår sjekk avdekker store variasjoner i prisene for barneklipp.

<strong><b>KAN BLI EN KOSTBAR AFFÆRE:</strong></b> Prisene på barneklipp varierer stort fra salong til salong. Foto: Brian Summers / NTB Scanpix
KAN BLI EN KOSTBAR AFFÆRE: Prisene på barneklipp varierer stort fra salong til salong. Foto: Brian Summers / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En barneklipp på 400 kr er rett og slett hysterisk mye, sier journalist og småbarnsmor Veronica S. Fjeld.

Mye betalt for liten jobb

Veronica mener prisen er høy tatt i betrakting den tiden frisøren bruker og hvor lite avansert klipping det ofte dreier seg om.

– Det er begrenset hvor mye arbeid en faktisk får gjort på en barneklipp, men dette er jo min ufaglærte observasjon, sier hun.

– Jeg har kun stusset og klippet lugg på mitt barn. Frisøren argumenterer gjerne med at det ofte tar tid fordi barnet ikke sitter i ro, men i vårt tilfelle har hele greiene tatt ti minutter fra vi kom til vi dro. Og prislappen har vært på rundt 400kr!

LES OGSÅ: Ulik praksis i barnehager - skiller nesten 4000 kroner i matpenger

<strong>ALT FOR DYRT:</strong> Journalist Veronica S. Fjeld har sjekket prisene for barneklipp i hjembyen Stavanger og mener at enkelte tar alt for mye. Foto: Privat
ALT FOR DYRT: Journalist Veronica S. Fjeld har sjekket prisene for barneklipp i hjembyen Stavanger og mener at enkelte tar alt for mye. Foto: Privat Vis mer

Store variasjoner

Mammanett tok en kjapp ringerunde blant frisører i Oslo og fikk bekreftet at variasjonene når det gjelder barneklipp er store – med priser fra 200 til 499 kroner.  

I tillegg varierer aldersgrensen for å få barnerabatt. Enkelte frisører opererer med barnepriser opp til 12 år mens andre setter grensen ved 8 eller 10.

Noen salonger deler også barna inn i nivåer hvor det for eksempel er dyrere å klippe barn i alderen 7-12 år eller de tar mer betalt for å klippe jenter.

LES OGSÅ: - Jeg får sjokk når jeg hører hva mine norske venninner må betale for barnehageplassen

<strong>UOVERSIKTELIG MARKED:</strong> Enkelte salonger tar mer betalt for å klippe jenter, mens andre bare gir barnerabatt opp til åtte år. Foto: Radek Detinsky / NTB Scanpix
UOVERSIKTELIG MARKED: Enkelte salonger tar mer betalt for å klippe jenter, mens andre bare gir barnerabatt opp til åtte år. Foto: Radek Detinsky / NTB Scanpix Vis mer

Markedet bestemmer

Hos Nikita Hair på Lambertseter senter får vi opplyst at prisen for en hårklipp er hele 499 kroner for barn opp til 13 år.

Dette er i tillegg oppgitt som en «fra» pris, det vil si at tillegg kan forekomme. Ifølge frisørsalongen kan disse tilleggene dreie seg om ekstra føning eller kurer, og at ting som hårvask er inkludert.

Markedssjef Heidi Asphjell Aasli hos Nikita Hair mener imidlertid at kjeden er konkurransedyktig på pris, og sier det ikke er jobben men markedet som styrer prisen.

– Det kommer an på beliggenheten. Det er dyrere å klippe seg i Oslo enn for eksempel i Nord-Norge. Vi er prisdyktige der vi er, og er hverken billige eller dyre men ligger på snittet. I tillegg kjører vi i de fleste salonger «Barnas Dag» hvor man kan få klippet barnet til 199 eller 299 kroner, sier hun.

TEST AV BARNEJEANS: Les hvilke jeans som kom best og dårligst ut i denne testen

<strong>FØLGER MARKEDET:</strong> - Vi er prisdyktige der vi er, mener Markedssjef Heidi Asphjell Aasli hos Nikita. Foto: Nikita
FØLGER MARKEDET: - Vi er prisdyktige der vi er, mener Markedssjef Heidi Asphjell Aasli hos Nikita. Foto: Nikita Vis mer

Tar ikke ekstra for hårspray

Nikitakjedens prisvariasjoner er også store innad i Oslo. Hos Nikita på Stovner koster barneklippen 389, men de fleste av Nikitas salonger ligger i det øverste prissjiktet med priser på over 450 kroner.

Ifølge Aasli kan barna også benytte seg av kjedens lærlinger som klipper til redusert pris. 

Aasli poengterer at frisørsalongene ikke tar ekstra betalt for ting som hårgele eller hårspray når det gjelder klipp av barn.

– Vi ønsker å gi barna «det lille ekstra» og sprayer gjerne et hjerte i håret eller fletter om de ønsker det, sier hun. 

Ikke alle tar seg tid til å sjekke pris

Veronica S. Fjeld valgte å undersøke prisene hos de forskjellige frisørene i hjembyen Stavanger før hun bestilte time til sitt barn, men hun tviler på at mange foreldre tar seg tid til å gjøre det samme.

– Jeg tror at det ofte er for tidkrevende for foreldre å gjøre research på alt som koster penger når det kommer til barnet, og at det derfor bare blir som det blir med tanke på kostnader.

– Mine barn blir heretter klippet hos den frisøren som tilbyr best pris. Det tenker jeg kan være lurt for familieøkonomien også på sikt. Etablere et godt forhold til en frisør som kjenner barna, og som får betalt for jobben som utføres - og ikke bare betalt fordi det er et barn som KAN være krevende å klippe, sier hun.

Hvor mye bruker du på barneklær i måneden? Vi har spurt to familier.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer