Barn og nettbrett:

En dag fikk Guro nok, og solgte iPaden til sønnene sine

«Jeg tror jeg takker deg allerede, mamma, fordi jeg har det mye bedre nå. Jeg har fått fred oppi hodet mitt, det er ikke noe som hele tiden maser».

BARN OG NETTBRETT: Etter at iPaden ble solgt, har Ludvig (til venstre) og August (til høyre) blitt mer kreative, iniativrike, og glade i å være utendørs. FOTO: Privat
BARN OG NETTBRETT: Etter at iPaden ble solgt, har Ludvig (til venstre) og August (til høyre) blitt mer kreative, iniativrike, og glade i å være utendørs. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Digitale verktøy styrer hverdagen til de aller fleste, gjerne i større grad enn man er klar over selv. Det er jo så befriende å la ungene sitte med iPaden, så kan man koble ut med sin egen iPhone og slippe alt mas. Men er det virkelig slik barna skal vokse opp?

Gro Skjelderup (37) var lei av at sønnene på åtte og ti år kranglet om iPaden, og at de aldri klarte å legge den bort når de skulle spise middag eller reise bort på besøk. «Bare litt til, mamma!» Høres det kjent ut?

– Jeg har regulert bruken, de har aldri hatt fri tilgang. Men iPaden styrte livene deres i altfor stor grad, og jeg brukte selv mye tid foran min skjerm.

En skitur i marka var siste dråpen for Guro. De satt på en hytte og spiste kokosboller – Guro kjente på hvor deilig det var å være på skitur med sønnene sine, men alt de brydde seg om, var hvem som kunne spille først når de kom hjem.

– Det var akkurat som om den skituren bare var noe de måtte igjennom før de kunne komme hjem og fortsette spillingen på iPaden. Det hjelper ikke å regulere bruken når den er en så stor del av livene deres – også når den ikke er i bruk. Derfor valgte jeg å selge den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer