- En hel natts søvn, sitte i fred på do, tom skittentøyskurv og dårlige pupper!

Trodde du virkelig vi mødre ønsker oss konfekt og blomster på morsdagen?

MØDRENES ØNSKELISTER: Mer søvn og det å få sitte på do i fred og ro er gaver som verdsettes høyt hos denne gjengen! Fra venstre: Kristine Storli Henningsen, Marte Frimand-Anda og Beate Sneve Larsen. Foto: Privat
MØDRENES ØNSKELISTER: Mer søvn og det å få sitte på do i fred og ro er gaver som verdsettes høyt hos denne gjengen! Fra venstre: Kristine Storli Henningsen, Marte Frimand-Anda og Beate Sneve Larsen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konfekt, blomster og frokost på senga er selvfølgelig aldri feil på morsdagen – men er det egentlig det norske mødre ønsker seg aller, aller mest?

Vi spurte et knippe norske mammabloggere om hva det er de helst skulle fått i gave denne dagen og svarene vi fikk er mildt sagt varierte!

- En dag i sengen

Når Kristine Storli Henningsen fra Antisupermamma får spørsmål om hva hun ønsker seg i morsdagsgave, beskriver hun en drømmedag som mange foreldre nok vil nikke gjenkjennende til.

– Jeg ønsker å få ligge en hel dag i sengen, tenk det! 

– Og få fotmassasje, servert små måltider og ellers bare få lese og kanskje se en film på mac-en. Med eller uten ungene, de kan løpe litt fra og til. Så, når det nærmer seg leggetid, kan ungene lese for meg på sengen og pakke dyna rundt meg. Og så kan pappaen legge dem etterpå, sier hun.

Fysiske gaver vil hun ikke ha, bortsett fra tegninger som barna hennes har laget selv. – Jeg blir aldri lei av sånne små, rare kjærlighetserklæringer. Jeg blir like rørt og glad hver gang! 

LES OGSÅ: Hver dag får Eira (6) en ny tegning av pappa

- SØVN og få sitte på do i fred

Beate Sneve Larsen som skriver bloggen Perfekt Bærumsfrue er mamma til to gutter på 5 og 1,5 år. Hun sier at hennes ønske er ganske enkelt.

– Jeg ønsker meg SØVN! Kanskje til og med en hel helg med søvn. Det hadde vært kjempedeilig.

– Hadde jeg fått et kort fra ungene der det sto at mamma kunne dra på husmorferie et eller annet stille sted, gjerne med pappa, så hadde jeg heller ikke sagt nei takk, sier hun. 

– Jeg ønsker meg også en lang og god klem av begge de små guttene mine, noe som er lett å ønske, for det vet jeg at jeg kommer til å få. Jeg elsker morsdag, smiler hun.

Å få noen ekstra timer i drømmeland står også høyt oppe på ønskelisten til Marte Frimand-Anda fra Casa Kaos.

– Jeg ønsker meg en dag der ungene lar meg få sove lenge, der jeg får sitte på do i fred, og at mannen tar med ungene ut på en to-timers skitur.

– Og så ønsker jeg meg kake. Masse kake!

LES OGSÅ: Ti ting han ikke ønsker seg til farsdagen

BLOMSTER NEI TAKK: Det Line Merethe ønsker seg mest av alt er en tom skittentøyskurv! Foto: Privat
BLOMSTER NEI TAKK: Det Line Merethe ønsker seg mest av alt er en tom skittentøyskurv! Foto: Privat Vis mer

- Tom skittentøyskurv og flere timer i døgnet

En tom skittentøyskurv er øverst på ønskelisten til Line Merethe, og da mener hun den hun allerede har.

– Jeg rekker aldri å se bunnen i den, smiler hun. – Ellers ønsker meg flere timer i døgnet og å få sove lenge.

– Det hadde vært deilig å slippe å måtte hoppe opp av sengen, som om man sover i en brødrister, når ungene våkner. 

– Jeg ønsker meg også et hybelkaninfritt hjem, da de formerer seg så fryktelig rask og jeg ikke har funnet noe for å forhindre det, sier hun og legger til at det også hadde vært stas å få et gavekort på «egotid» hos frisøren eller hudpleieren.

LES OGSÅ: Slik lærer du barna å hjelpe til hjemme - før det er for sent!

LAILA VIL BYTTE UT PUPPEN: Helst med en smokk, men ikke alle er helt enig.. Foto: Privat
LAILA VIL BYTTE UT PUPPEN: Helst med en smokk, men ikke alle er helt enig.. Foto: Privat Vis mer

- Dårlige pupper

Mange vil nok kanskje kalle det et luksusproblem, men Laila som skriver bloggen Casa Didriksen er ikke i tvil om hva det er hun ønsker seg mest.

– Det jeg VIRKELIG ønsker meg til morsdagen i år er skikkelig dårlige pupper! 

For ikke lenge siden fikk Laila sitt fjerde barn og hun forteller at det å skulle amme døgnet rundt tar hardt på kreftene. 

– Minstejenta er nå ni måneder og nettene består av pupp, pupp, pupp og atter pupp. Og det er ikke melk hun er ute etter for å si det sånn. Hun nekter smokk, hun nekter alt annet enn en varm mammapupp i munnen for å sove. Og da blir det tilsvarende lite søvn på mamma. 

– Eneste løsning slik jeg ser det er å skifte ut puppene med et par skikkelig dårlige. Som hun ikke har lyst på i det hele tatt, ler Laila som innser at ønsket hennes nok kan bli litt vanskelig å innfri for omverdenen.

LES OGSÅ: 8 triks for foreldre - geniale løsninger for små og store hverdagsutfordringer

LEI AV INFLUENSAEN: – Hadde jeg vært frisk hadde jeg ønsket meg tur til varmere strøk med spa og barnevakt, sier Yvonne. Foto: Privat
LEI AV INFLUENSAEN: – Hadde jeg vært frisk hadde jeg ønsket meg tur til varmere strøk med spa og barnevakt, sier Yvonne. Foto: Privat Vis mer

- Å være influensafri!

Yvonne Jensen fra bloggen Stein i havet sier hun akkurat nå bare ønsker å bli frisk fra influensaen!

–Snørr, feber og hodepine går veldig dårlig overens med å bli vekket lenge før småfuglene av to hoppende unger som skal overraske mammaen sin - som ikke får opp øynene, ler hun. 

– Hadde jeg vært frisk skulle jeg ønsket meg en tur til varmere strøk som inkluderer frisørbesøk, kokk, spa, privat sandstrand ved havet og barnevakt som kan springe rundt med ungene.

- Slik at jeg kan sitte og se på dem med heklingen i fanget og en iskald boks cola ved siden av meg. Mannen kan godt være barnevakt altså!

SØVN OG SYKDOMSFRI: - Det hadde vært veldig praktisk å slippe en ny runde med barnehagevirus nesten hver uke, sier Jade. Foto: Privat
SØVN OG SYKDOMSFRI: - Det hadde vært veldig praktisk å slippe en ny runde med barnehagevirus nesten hver uke, sier Jade. Foto: Privat Vis mer

Jade Josefine Nordahl fra @ab.bel ønsker seg også en frisk morsdag i år.

– Jeg ønsker meg et 100% effektivt immunforsvar for hele familien. Det hadde vært veldig praktisk å slippe en ny runde med barnehagevirus nesten hver uke, sier hun.

– Hvis det er for mye å be om, kan jeg nøye meg med et par hele netter med søvn, som varer litt lenger enn til klokken 05:30! 

LES OGSÅ: Gulp, joggebukser og slitne ammepupper - det kan det bli stor hverdagshumor av.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer