En lang, men fin fødselopplevelse

Publisert
Sist oppdatert

Da velger jeg å skrive om den siste fødselen min, siden det er den beste av de to jeg har hatt.
Jeg våknet som vanlig 7.30 søndags morgen 28 mars 2005. Jeg kjente jeg hadde litt smårier, men tok det ikke som noe stort siden jeg hadde hatt falske rier et par ganger tidligere. Men jeg sa ifra til samboeren min at jeg hadde de, var jo to dager på overtid. Alt gikk sin vante gang og riene gav seg ikke. Klokka 12.00 var jeg sikker på at det var i gang, bare visste det. Men riene var ikke blitt lengre eller sterkere. Vi ventet og ventet, ordnet barnevakt til datteren våres og sjekket at alt var klart og pakket. Svigermor hentet datteren min og ønsket oss lykke til. Klokka var nå blitt 18.00, riene var blitt noe sterkere og mer regelmessige.

Da klokka ble 23.00 hadde vi gitt opp å føde denne dagen, ventetiden var lang... Gledet oss bare til å få det overstått og treffe det lille underet våres! Klokka 24.00 hadde jeg 4 min mellom riene så jeg ringte fødestua og avtalte at vi kom inn
snart. Da vi kom på sykehuset hadde jeg 2 cm åpning, ble litt skuffet for hadde jo håpet på 4-5 cm. Vi fikk valget om å rise hjem eller å bli, vi valgte å bli. Hele natten gikk med til mer venting, men riene ble lengre og sterkere så i 10 tiden på mandags morgen ble jeg flyttet til fødestuen.

Endelig skjer det noe, jeg har kjempesterke rier og ler.. nå er det ikke så lenge igjen vel? Men enda tok det litt tid. Jeg lå mye i badekar og samboer masserte meg i korsryggen hver gang jeg fikk en ri. Jeg hadde bestemt meg for å ikke bruke bedøvelse, men prøvde lystgass. Det var ikke noe for meg, følte bare jeg ikke fikk puste. Så fikk jeg prøve akupunktur i 20 min, riene ble kortere og pausene lengre så det var deilig. Men så måtte jeg så veldig på do, og da tok jeg ut nålene og la meg litt mer i badekaret og tenkte over hvilken måte jeg skulle føde på. Jordmor kom med mange gode forslag, men fikk ikke helt bestemt meg.... Tar det når det kommer tenkte jeg.

Riene ble uutholdige. Hang over prekestolen og fikk massasje, men da trykkriene kom klarte jeg ikke det lengre. Jeg la meg på siden i senga, men da fikk jeg vondt i bekkenet. Så jeg fikk en fødekrakk som var veldig behaglig, samboer satt bak og støttet meg. Så endelig klokka 14.17 den 29.mars 2005 kom den lille prinsen våres. Han fikk navnet William og var 51 cm lang og veide 3660 gr. Fødslen tok ca 30 timer, lang men en veldig
fin fødselsopplevelse.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer